Læserbrev

Trafik. Socialdemokratiet bakker op om vigtige vejinvesteringer i vestjylland

Debat: Regeringen og DF har indgået en snæver aftale om fremtidige trafikinvesteringer i Danmark.

De har ikke ønsket at invitere Socialdemokratiet eller andre partier ind i forhandlingerne. Det er umådelig trist. For når vi ved, at så afgørende investeringer i vores infrastruktur, normalt og bedst, forhandles og vedtages af brede flertal i Folketinget, tror jeg alle kan gennemskue, at her er der tale om en aftale, udelukkende til ære for den kommende valgkamp.

Men fred være med det, for en reel plan kan først laves efter et valg, og her er virkeligheden at der er mange ligheder mellem Regeringen og DF’s oplæg og den infrastrukturplan Socialdemokratiet fremlagde for nylig. Ikke mindst hvad gælder prioriteringerne i Midt- og Vestjylland. Her har Socialdemokratiet også peget på en række projekter, blandt andet lukning af motorvejshullerne ved Herning, etablering af 2+1-vej mellem Herning og Ringkøbing, opgradering af vejen mellem Haderup og Skive samt påbegyndelse af hærvejsmotorvej. Så det er helt forkert når blandt andet Thomas Danielsen fra Venstre søger at fremstille det som om, at vejprojekter i Vestjylland kun bliver en realitet med en blå regering.

Det er vigtigt at midt- og Vestjylland får sin andel af de kommende års investeringer i dansk infrastruktur i de kommende år, men det er nødvendigt at det forhandles på plads af et bredt politisk flertal således, at der er stabilitet i investeringerne. Det er den danske model, men åbenbart ikke for Venstre og DF lige op til en valgkamp.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce