Annonce
Lemvig

Trafiksikkerhed og parkering ved søen

Teknisk udvalg vil bevare denne ind- og udkørsel til Sølystvej, når parkeringsforholdene skal forbedres - også i forhold til sundhedshuset, som jo bliver en realitet på det tidligere sygehus bagerst til højre i billedet. Bevoksningen vil få et markant løft. Foto: Lars Kamstrup
Lemvig Kommune vil gøre Enghavevej mere trafiksikker og opgradere parkeringsforholdene ved søen og sundhedshuset

Lemvig: Parkeringsarealet ved Lemvig Sø og vejen forbi Rema 1000 skal moderniseres, så man dels øger trafiksikkerheden, dels får opgraderet parkeringsforholdene til det nye sundhedshus på det tidligere sygehus.

Tager vi vejforholdene først, så er Enghavevej en statsvej, så her skal Vejdirektoratet ind over, så derfor er der en del forhandlinger, der tager tid, inden man kan komme i gang.

- Vi vil gerne gøre det mere trafiksikkert. Der er en del fodgængere, der krydser vejen for at komme fra parkeringspladsen til Rema 1000. Her vil vi lave et helle-anlæg midt på vejen, så man lettere kan komme over. Jeg så gerne en fodgængerovergang, men det vil ikke kunne lade sig gøre, fordi der i forvejen er overgange tæt på, og så mange af dem ønsker Vejdirektoratet ikke. Men det vil være en stor forbedring, hvis man har et helle-anlæg midt på vejen, når man skal over, siger formanden for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard.

Så er der selve parkeringspladsen. Der vil være en ind- og udkørsel i den nordlige ende, som også betjener de parkeringspladser langs nordsiden af fodboldbanen, som hører til det kommende sundhedshus.

- Der var lagt op til, at vi dermed kunne sløjfe den sydlige indkørsel til Sølystvej, fordi Vejdirektoratet gerne så mindre trafik i krydset Enghavevej/Bredgade/Sølystvej. Men det er vi ikke indstillet på i udvalget. Vi vil bevare den, så man kan komme ind og ud i begge ender. Det gør også, at de turistbusser, der i dag, samler folk op her, stadig kan gøre det. Parkeringspladsen er ganske vist ikke beregnet til det, og måske skal vi på sigt finde en anden løsning til det. Men vi vil ikke forhindre det lige nu, siger Steffen Damsgaard, der også understreger, at man tager noget af belastningen fra ind- og udkørslen i den nordlige ende ved at have to af slagsen.

Der skal laves en ny bevoksning, og det vil der for eksempel komme helt ud til vejen, så fortovet bliver rykket ind bag bevoksningen. Der er plads til at gøre parkeringspladsen lidt smallere, da der i dag er rigelig god plads til at bakke ud. Derfor kan man også øge arealet til bevoksning inde på selve parkeringspladsen, så det kommer til at se bedre ud. Kommunen vil også opfordre Rema 1000, som står for bevoksningen på den modsatte side af vejen, til at opgradere den, så det pynter på helhedsindtrykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce