Annonce
Debat

Trafiksikkerhed ved Tvis Mølle Naturlaboratorium

Forslag til forlægning af Tvis Møllevej.
Annonce

Læserbrev: Som Dagbladet har berettet om, så er antallet af besøgende til Tvis Mølle Naturlaboratorium mere end fordoblet de sidste par år. Fra 27.432 i 2018 til 58.510 i 2020. Men det er kun begyndelsen! Målet om 100.000 besøgende inden for en kort årrække er derfor ikke urealistisk. Des vigtigere er det, at vi får lukket "hullet" i cykelstien langs Tvis Møllevej.

For cykelstien langs Tvis Møllevej er planlagt som en gennemgående cykelsti uden krydsende cyklister på det mest trafikerede sted ved naturlaboratoriet, møllehuset og klosterruinen.

At vi nu i stedet for har et afbrudt stykke cykelsti her, så cyklister og billister må deles om kørebanen, skyldes alene at en samtidig vejforlægning af Tvis Møllevej ved Tvis Kloster er udskudt til perspektivperioden 2025-2028 i kommunens Budget 2021. Et projekt der oprindeligt var budgetlagt til gennemførelse i 2020/2021.


Vi er i gang med at skabe en perle af naturoplevelser tæt på Holstebro med tusindvis af besøgende hvert år. Det kalder på en sikker trafikafvikling og ikke en halv løsning som i dag.


Lad os derfor få prioriteret vejforlægningen og det sidste stykke cykelsti i de næste budgetforhandlinger. For med etableringen af læringsplatformene inden for vand- og naturtemaerne her til efteråret, som de første af i alt fire temaer, så vil besøgstallet stige markant i de kommende år. Kulturarv og sundhed er de to øvrige temaer.

Vi er i gang med at skabe en perle af naturoplevelser tæt på Holstebro med tusindvis af besøgende hvert år. Det kalder på en sikker trafikafvikling og ikke en halv løsning som i dag. Et tiltag som mange borgere vil sætte stor pris på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce