Annonce
Lemvig

Travlt år for Naturfreningsforening: Tyren er stadig løs i Sødalen

Bag hegnet lurer der stadig nogle store tyre, så Danmarks Naturfredningsforening er ikke tryg ved muligheden for at gå igennem. Foto: Benny Gade
Tyren er stadig løs i Sødalen i Lemvig, men det er blot én af flere sager, som den lokale afdeling af Naturfredningsforeningen har beskæftiget sig med i år
Annonce

Lemvig: Det seneste år har været et travlt år for den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening. Det kunne formanden Jens Johan Brogaard berette om i sin beretning, som han aflagde på årsmødet tirsdag aften, der blev holdt på Lemvig Gymnasium.

Lokalforeningen har blandt andet arbejdet med en redningsplan for søerne Byn og Tangsø, været involveret i forbedringer ved Ballevad samt arrangeret flere ture for både medlemmer og andre naturinteresserede. På den måde har over 400 været på tur i det forløbne år med foreningen som arrangør.

Der har dog også været flere uafsluttede sager, som lokalkomiteen ikke er tilfredse med udfaldet af. Blandt andet forsøgte foreningen i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening og Friluftsrådet at stoppe opførelsen af den ene af de to planlagte testmøller på Høvsøre. Den sydligste testmølle bliver placeret i Natura 2000 område tæt ved Nissum Fjord, hvilket de tre foreninger klagede over til EU. Staten har dog udpeget et erstatningsareal, der størrelsesmæssigt svarer til det område, der bliver berørt af den nye mølle, og det har EU nu sagt OK til.

- Vi fastholdet, der er en dårlig beslutning, og nu vil vi sammen med kommunen og landbruget forsøge at realisere et forslag, vi anbefalede, om en naturgenopretning af den nederste del af Ramme Å, sagde Jens Johan Brogaard i sin beretning.

Det er et projekt, der også omfatter en ny sluse eller pumpestation ved Høvsørevej.

Annonce

Tyren er stadig løs

En anden sag, som foreningen de senere år har arbejdet med, er fredningen af Sødalen i Lemvig. For et par år siden var foreningen ude med en advarsel om, at der gik løse tyre rundt i indhegningen i Sødalen. Derfor fandt man det ikke uden videre forsvarligt at vove sig ind i dalen.

Efterfølgende er der gennemført et omfattende naturgenopretningsprojekt i Sødalen, men problemet med tyre i Sødalen og Tannebækdalen er fortsat ikke løst.

- Men der har - så vidt vi ved - ikke været problemer i år, sagde Jens Johan Brogaard.

Naturgenopretningsprojektet i Sødalen har efter formandens mening gjort adgangsforholdene til Sødalsfredningen besværligere. Der mangler en afslutning på projektet og nye markeringer af stiforbindelser til dalen, sagde Jens Johan Brogaard i sin beretning.

Under valghandlingen skete en enkelt udskiftning i bestyrelsen idet Ivan Møller Sørensen og Anders True bytter plads. Anders True var tidligere suppleant, men får nu plads i bestyrelsen. Ivan Møller Sørensen glider ud af bestyrelsen, men overtager posten som suppleant.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Fire sigtelser til knallertkører

Annonce