Annonce
Lemvig

Tre lærere flytter med som nøglepersoner for at give 10. klasse en god start

Jørn Bruun,  Else Marie Rønn og Claus Hirsch Jensen er nøglepersonerne i den nye 10. klasse på Lemvig Gymnasium. Pressefoto
Lemvig Gymnasium er ved at forberede det første år med 10. klasse, og hertil har man fået tre nøglepersoner, som flytter med fra Christinelystskolen

Lemvig: Når Lemvig Gymnasium overtager 10. klasse fra sommerferien, er der tre lærere, der er flyttet med fra Christinelystskolen til Lemvig Gymnasium for at være nøglepersoner i arbejdet med at lave dette nye 10. klasse-tilbud til kommunens unge.

Det er Jørn Bruun, Claus Hirsch Jensen og Else Marie Rønn.

Lige nu arbejdes der på højtryk for at gøre klar til at tage mod den første årgang. i januar havde gymnasiet set frem til at slå dørene op for orienteringsmøder for kommende elever. På grund af corona-situationen er dette dog omlagt til besøg i mindre grupper i februar, hvor man kan møde lærerne og høre om det nye 10. klasses tilbud. Tid til besøg kan bookes på gymnasiets hjemmeside.

Der trykkes materiale til kommende elever, laves aftaler med andre skoler og laves planer for renovering af gymnasiets fællesområde SØ-torvet, hvor 10. klasse skal have hjemme efter sommerferien i nye rammer, som skal give 10. klasse den bedste start.


Det er vigtigt for os, at 10. klasse ikke kun bliver for de elever, som skal fortsætte hos os.

Bo Larsen, rektor, Lemvig Gymnasium


Eleverne i 10. klasse vil fremover skulle vælge mellem to spor. FLEX10 er for elever, som mest er interesseret i at komme i brobygning til erhvervsuddannelser (EUD og EUX), mens GYM10 gør mere ud af at forberede til de gymnasiale uddannelser (STX, HHX, HTX og HF). Begge spor giver dog mulighed for at gå videre på hvilken som helst ungdomsuddannelse efter 10. klasse. Eleverne vælger ikke spor på forhånd, men introduceres til begge spor i den første tid på skolen.

Annonce

Brug for et ekstra år

- 10. klasse er for elever, som har brug for et ekstra år efter 9. klasse, inden de vælger ungdomsuddannelse. Det er et år for elever, som er uafklarede, eller har brug for at blive mere parat og moden fagligt eller personligt, siger  rektor Bo Larsen.

Han siger,  at gymnasiet har som ambition at skabe et 10. klasses tilbud med plads til alle.

- Det er vigtigt for os, at 10. klasse ikke kun bliver for de elever, som skal fortsætte hos os. Vi skal bygge bro til alle typer ungdomsuddannelser og håber, at 10. klasse både vil være god forberedelse til en ungdomsuddannelse og give eleverne en masse uforglemmelige oplevelser.

Eleverne på 10. klasse skal efter planen på flere studieture. Der er blandt andet planer om en skitur, og eleverne vil få masser af virksomhedsbesøg og faglige oplevelser, som ruster dem til livet på en ungdomsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Lemvig

Fik kastet vejafmærkning gennem ruden

Annonce