Annonce
Mad og drikke

Tre opskrifter: Spis ukrudtet i haven

Opskrifter fra bogen "Spis dit ukrudt" af Anemette Olesen. Fotos: Lana Ohrimenko

Med Anemette Olesens kogebog "Spis dit ukrudt" kan du blive inspireret til at udnytte ukrudtet, når du alligevel fjerner det fra bede eller græsplæne i haven. Selv i november kan man finder vilde, spiselige urter i haven, for eksempel fuglegræs, skvalderkål og kløver. Her er tre opskrifter fra "Spis dit ukrudt":

Annonce

Kartoffelmuffins med fuglegræs

Kartoffelmuffins. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

200 g kartoffelmos

2 æg

2 spsk fløde

1 tsk urtesalt

1 dl hakkede blade og stængler af fuglegræs.

Fremgangsmåde:

Kom alle dele i en skål og rør godt sammen . Fordel massen i smurte muffinsforme og bag dem gyldne ved 200 grader i cirka 12 minutter . Vend dem ud af forme ved servering og server både kold og varm.

Kløverpandekager

Kløverpandekager. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

1 dl kløver, eventuelt både blade og blomst

125 g mel

3 dl mælk

2 æg

½ tsk salt

30 g smør

1 tsk vanille

Fremgangsmåde:

Finhak kløveren. Bland de findelte kløverdele med melet og rør mælken i dejen. Pisk dernæst et æg i dejen og rør godt efter hvert æg. Kom salt og vanille i dejen. Smelt smørret på en pande. Kun en lille klat til hver pandekage. Lad dejen hvile i cirka 20 minutter før den bruges. Tilføj eventuelt dejen 1 dl hvidtøl, hvis den synes for tung og tør. Pandekagerne kan rulles sammen og drysses med kløverblomsterblade.

Skvalderkålspesto

Skvalderkålpesto. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

4 dl friske skvalderkålsblade

2 dl olivenolie eller tidselolie

2 spsk parmesanost

12 grønne oliven

Eventuelt 2 spsk syltede hvidløg

Eventuelt 1 buket basilikum

Fremgangsmåde:

Skvalderkålsblade samt olie finthakkes til en lind pasta på foodprocessor. Der tilsættes parmesan og oliven samt syltede hvidløg. Finhak og smag pestoen til med lidt creme fraiche. Brug pesto i stedet for smør på brødet eller som ingrediens i dressinger og kolde saucer. Skvalderkålsbladene drøjer smagen af basilikum, hvis der tilsættes ligeså meget basilikum som blade af skvalderkål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce