Annonce
Lemvig

Tre søstre har parkeret deres isbil på stranden ved Høfde Q i Fjaltring

Allerede på førstedagen var der pænt med kunder i de tre Thybo-søstres rullende iskiosk på stranden ved Høfde Q i Fjaltring.  Laura Thybo havde debut-tjansen. Foto: Allan Damgaard
Isbilen De tre søstre holder parkeret på stranden ved Høfde Q i Fjaltring i hele juli. De tre søstre er fra Aarhus og betragter stranden i Fjaltring som et upcoming-miljø for surfere.

Fjaltring: Hvordan kan man tjene penge til sine studier?

Hvis man er i det mere kreative hjørne, så kan man - med hjælp fra sin far - bygge en isbil og parkere den på stranden et sted i Danmark med mange sommergæster.

Det har tre søstre fra Aarhus gjort, og den udvalgte strand er ved Høfde Q i Fjaltring. Stranden er særdeles godt besøg, når vejrguderne sender sommer-temperaturerne på himmelflugt og gør strand og hav som det mest behagelige sted at opholde sig.

Annonce

Det er dog ikke sådanne klimatiske forhold, man først tænker på, da avisens udsendte kigger forbi isbilen De tre søstre på deres første dag ved Høfde Q, onsdag 7. juli.

Ved ankomsten til stranden bliver man budt velkommen af en hidsig regnbyge, og selv om solen kort efter skinner fra en skyfri og ekstrem blå himmel, så forsøger den kraftige og drillesyge vind at flå siderne af journalistens blok.

- Det er lidt en barsk start her den første dag. Jeg har undladt at sætte alle skilte op inde i isbilen. Jeg tror simpelthen, at de vil blæse ned, siger Laura Thybo, der på søstrenes vegne har taget debut-tjansen i den rullende iskiosk.

Hvordan finder tre søstre i den modsatte ende af Jylland så på at udvælge netop stranden i Fjaltring som feriejob-destination?

Fik udpeget Fjaltring

- Det er faktisk vores lillesøster Karen, der er årsagen. Hun er i år blevet student fra HF i Thisted, og både hende og vores storesøster Mia er vilde med at surfe. Karen har taget surf-lektioner  i Klitmøller, der jo bliver kaldt Cold Hawaii. Vi ledte så efter et sted på vestkysten, hvor der er et slags upcoming-miljø for surfere, og via en bekendt til vores forældre blev vi anbefalet stranden her i Fjaltring, forklarer Laura Thybo, der aldrig havde været ved Høfde Q før.

Ligeledes Lemvig Kommunes turist- og handelschef Mai Lindgaard pegede på stranden i Fjaltring som et godt sted at sælge is - den slags kølende og velsmagende service findes nemlig ikke i forvejen på den populære strand.

Selv på sådan en blæsende sommerdag - eller måske netop derfor - holder der adskillige autocampere på stranden, og et blik ud over Vesterhavets hvide skumtoppe på de grå bølger afslører også, at det måske i virkeligheden er perfekt vejr til windsurfing. Hvis man altså vel at mærke ikke er nybegynder udi sporten.

Der er også andre strandgæster end surfere, og faktisk bliver interviewet afbrudt et par gange, fordi der er kunder i butikken.

Annonce

Thy Øko-is

De tre søstre sælger isvafler med is fra Thy Øko-is, og der er også både kaffe og softice på isbilens menukort. Søstrene Thybo sælger is fra Thy - det passer fint sammen...

Åbningstiderne hedder klokken 14-20 på hverdage og klokken 12-20 i weekenderne.

- Vi passer isbilen lidt på skift. Det er en god måde at tjene en skilling på, siger Laura Thybo, der efter sommerferien skal læse internationale studier i Aalborg.


Vi passer isbilen lidt på skift. Det er en god måde at tjene en skilling på.

Laura Thybo, den ene af de tre søstre


Mia Thybo læser til journalist i Aarhus, mens lillesøster Karen som nævnt lige er blevet HF-student.

De tre søstre - der er mellem 20 og 25 år og har været på et iværksætter-kursus i Aarhus - holder parkeret på Fjaltring-stranden i hele juli. Derefter går turen videre til Thorsminde, hvor de vil opholde sig i formentlig de to første uger af august.

Isbilen udlejes også til fester og arrangementer.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Renovering nødvendig, men pengene findes ikke: Trans Kirke er et smertensbarn

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Erna og Anders Poulsen har diamantbryllup: Står sammen om både de svære og de sjove ting

Erhverv For abonnenter

Kommuner straffer kontanthjælpsmodtagere helt forskelligt - se, hvordan din kommune gør

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter en trafikulykke

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

Lemvig

Otte kandidater skal løfte arven efter Orla Østerby

Leder For abonnenter

Gider du heller ikke paneldebatter og valgplakater, så læs med her

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Erhverv For abonnenter

Landmandspar køber en af landets største maskinstationer

Erhverv

Nu sætter kommunen sætter fart på hotel-planerne i Thyborøn: - Der skal flere overnatninger til

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Sport

Nu skal det være slut med at ryge når man dyrker sport: Kommune bakker op om kampagne mod rygning

Lemvig For abonnenter

Borgerforening frygter tab af de ældste elever: - Det ligner en centralisering mod Lemvig

Lemvig

Kirkeskatten bliver fastholdt

Annonce