Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Kvaliteten er helt i top ved tre af badestrandene i Lemvig Kommune, viser en opgørelse fra Friluftsrådet. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Lemvigs badestrande er godt repræsenteret på liste med strande, der har særligt godt badevand.

Lemvig: Tre strande i Lemvig Kommune er med på listen over de 25 strande i Danmark, der har den bedste vandkvalitet.

Det skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Vinkelhage Strand, Høfde Q og Ferring Strand er med på listen, og dermed er Lemvig Kommune sammen med Langeland og Nordfyn de eneste kommuner i landet, der har tre strande med på listen.

Friluftsrådet står bag uddelingen af Blå Flag, der er beviset for, at man rent finder badevand og at der gøres særlig indsats for natur og miljø ved strandene. I år er der 197 strande med Blå Flag over hele landet, hvoraf de 25 har et ekstraordinært godt badevand.

Generelt set har badevandet en rigtig høj kvalitet i Danmark. Det gør Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted, rigtig glad.

- Det høje antal er tegn på, at kommunerne gør meget for natur og miljø for at imødekomme turisters og danskernes efterspørgsel på gode oplevelser med friluftsliv langs den danske kyst. Det er fantastisk at kvaliteten er i top, og det er et klart resultat af Blå Flag. Med de Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten. Det er dejligt at se, at danskerne får bedre muligheder for gode kvalitetsstrande med de blå flag, siger direktøren i en pressemeddelelse fra Friluftsrådet.

Ud over de tre strande, der er med på listen med særdeles godt badevand, er der Blå Flag ved Thyborøn Badestrand, Gjellerodde samt i Vejlby.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig-Thyborøn For abonnenter

LTH er ude af pokalturneringen: En syngende lussing åbnede sæsonen

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Annonce