Annonce
Holstebro

Nytårsproblem løst? Krav til daginstitutioner kan falde bort

- Arbejdet stopper ikke her. Der arbejdes fortsat på at skabe grønne områder, attraktive boliger og så videre i Trekanten, siger byrådsmedlem for De Radikale, Rasmus Gamst Beltofte. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Trekanten anses af Boligministeriet ikke længere som et udsat område. Dermed må de krav og sanktioner, området hidtil har været underlagt, nu bortfalde, og det kan redde kommunen fra et problem, det stod med ved årsskiftet, vurderer byrådsmedlem.
Annonce

Holstebro: Søndagens offentliggørelse af Transport- og Boligministeriets liste over udsatte områder kan få stor betydning for måden, hvorpå børn i dagsinstitutioner placeres i Holstebro.

Fra den 1. januar var det krævet, at der maksimalt må være 30 procent i en daginstitution fra et særligt udsat boligområde. Kommunen har tidligere håbet på en lempelse af den regel.

Men søndag glad Trekanten i Holstebro så pludselig helt ud af listen over udsatte områder i Danmark.

- Kravet om fordelingen af børn er en udløber af de krav og sanktioner, der pålægges, når man ender på en liste over ghetto- eller særligt udsatte områder. Det ville vi have en udfordring med til den 1. januar, men som jeg ser det, så bortfalder det krav nu, vurderer byrådsmedlem for De Radikale Rasmus Gamst Beltofte, som har vikarieret i økonomiudvalget, hvor kravet har været på dagsordenen.

- Det taler jo også ind i, at Trekanten ses som en almindelig, integreret del af Holstebro - og ikke et sted med særlige krav og kæmpe problemer. Selvfølgelig er der stadig udfordringer, men vi er på rette vej, tilføjer han.

Annonce

Stopper ikke

For at kunne kaldes for et udsat område, skal man opfylde mindst to ud af fire kriterier, opstillet af Transport- og Boligministeriet. Det kan Trekanten ikke længere, og derfor er området gledet helt ud af listen.

- Det er enormt glædeligt, fordi der er lagt meget arbejde i at få gjort Trekanten til det bedst mulige sted at bo og til at være en integreret del af Holstebro. Der ligger målrettet arbejde, en helhedsplan for området, 74 millioner fra Landsbyggefonden og andre ting til grund for, at vi er så godt på vej, siger Rasmus Gamst Beltofte.

Selvom Rasmus Gamst Beltofte har forståelse for, at listerne er til for at fokusere og forbedre områder, så fremmedgøres de samtidig også, mener han, fordi de rammes af særlige sanktioner, som det omkringliggende samfund ikke gør. Den klemme er man nu undsluppet.

- Men arbejdet stopper ikke her. Der arbejdes fortsat på at skabe grønne områder, attraktive boliger og så videre i Trekanten, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce