Annonce
Håndbold

Triumf for TTH-spillere: Det var fuldstændig vanvittigt

Den nordvestjyske trio bestående af Kaja Kamp, Ditte Vind og den tidligere TTH-spiller Ann Cecilie Møller kan kalde sig europamestre i strandhåndbold efter en finalesejr over Ungarn. Foto: Uros Hocevar/kolektiff/EHF/Ritzau Scanpix
Med en finalesejr over Ungarn sikrede det danske landshold i strandhåndbold sig EM-titlen. Dermed kan Kaja Kamp, Ditte Vind og den tidligere TTH-spiller Ann Cecilie Møller kalde sig europamestre.

Stare Jabloniki: De har været suveræne igennem hele turneringen, og søndag eftermiddag skulle arbejdet gøres færdigt.

I finalen ventede Ungarn, og det var tydeligt fra start, at det danske landshold ikke havde tænkt sig at tage hjem med en sølvmedalje efter lørdagens semifinalesejr over Kroatien.

Med Kaja Kamp som forsvarsgeneral, Ditte Vind som målvogter og Ann Cecilie Møller i angrebet sikrede Danmark sig sikkert første sæt. I strandhåndbold spilles der dog to sæt, så der skulle vindes endnu et sæt, hvis Danmark skulle undgå den såkaldte shootout, hvor spillerne på skift skal være én-mod-én mod målmanden.

Andet sæt blev en hel del tættere end første, men med et par vigtige redninger af Ditte Vind og en scoring i sidste sekund af Ann Cecilie Møller, efter en opsamling, kunne holdet kaste sig i armene på hinanden og fejre EM-guldet.

- Jeg var helt vildt nervøs. Det kunne ikke blive afgjort meget vildere end det. AC (Ann Cecilie Møller, red) var virkelig sej og afgjorde kampen på fornem vis, siger Kaja Kamp.

Finalesejren rangerer højt hos Kaja Kamp, som kalder sejren for "en kæmpe oplevelse".

- Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg vil nok sige, at det er noget af det vildeste, jeg har prøvet, siger Kaja Kamp.

Annonce

Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg vil nok sige, at det er noget af det vildeste, jeg har prøvet.

Kaja Kamp, EM-vinder i strandhåndbold.

Total triumf

Det var ikke kun damelandsholdet, som gik hele vejen.

Herrelandsholdet sikrede sig også EM-guld med en sejr over Norge. Dermed kunne de to hold, efter en meget regnfyldt præmieoverrækkelse, juble sammen.

- Vi har fået festet en del, så det er blevet fejret godt, siger Kaja Kamp.

Udover de tre kvindelige hovedpersoner, så var cheftræner for Lemvig-Thyborøn og talentchef i TTH Holstebro, Anders Thomsen, også med i det polske hvor han stod for video og analyse.

For Kaja Kamp og Ditte Vind venter der nu en kort håndboldfri ferie, inden dametruppen samles forud for den kommende sæson. Holdet har sin første træning den 17. juli.

Kampen i tal

Danmark - Ungarn 2-0 (18-12, 23-22)

Strandhåndbold, EM-finalen

Point: Line Gyldenløve 11, Melanie Fuglsbjerg 9, Line Berggren Larsen 8, Frederikke Lærke 8, Ann Cecilie Møller 5.

Sted: Stare Jabloniki, Polen.

Tilskuere: 2000.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Annonce