Annonce
Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Når bilister kører på motorvejen fra Holstebro og mod syd, rammer de en farlig strækning ved Herning, hvor der kun er en to-sporet motortrafikvej. Nu er der ny tvivl, om der bliver afsat penge til at lukke det livsfarlige hul i motorvejen. Foto: Morten Stricker
Regeringen vil begynde helt forfra med forhandlingerne om investeringer i infrastruktur.

Nordvestjylland: Det er livsfarligt, hvor motorvejen på rute 18 på en strækning kun er en tosporet motortrafikvej, og så sent som natten til 9. august kostede det en 46-årig mand livet.

Men trods løfter i valgkampen fra et stort flertal om at anlægge en motorvej på strækningen, er der nu ny tvivl i Folketinget. På tirsdagens samråd om investeringer i infrastruktur, ville transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke love konkrete investeringer:

- Nu er det på med vanten, og så må der kæmpes helt forfra, efter regeringen har fremlagt et blankt stykke papir, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre.

- Når Socialdemokraterne har sagt i valgkampen, at de ville lukke de farlige huller, hvorfor kan de så ikke sige noget nu? Vil de i stedet bruge pengene på jernbaner? spørger han.

Andreas Steenberg, transportordfører for De Radikale, erkender også usikkerheden men er fortrøstningsfuld.

- Der skal nok komme en bred aftale, og det skal nok komme på plads, så i hvert fald motorvejshullet på rute 18 nordvest om Herning bliver lukket, for det er et forholdsvis lille beløb. Men nu skal vi først se, hvor meget regeringen vil bruge på infrastruktur, siger Andreas Steenberg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Annette Lind (S), der gentagne gange under valgkampen lovende at en socialdemokratisk regering ville lukke hullerne i motorvejen. Og socialdemokraternes transportordfører Thomas Jensen vil ikke love noget:

- Jeg er fuldt opmærksom på problematikken på rute 18, og jeg håber, vi får et bredt forlig, som også giver penge til Vestjylland. Men nu skal vi have forhandlinger, og her er der ikke valgt noget ud på forhånd, siger Thomas Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Annonce