Annonce
Lemvig

Trodser anbefaling: Gymnasieelever er taget på studietur

3.g'erne fra Lemvig Gymnasium var iført mundbind, da de ankom i Rom på trods af undervisningsministeriets anbefaling om at aflyse studieture. Privatfoto: Lemvig Gymnasium
3.g-elever på Lemvig Gymnasium stod i lufthavnen, da undervisningsministeriet anbefalede at droppe studieture i denne uge. 2.g-elever kommer til gengæld ikke afsted
Annonce

Lemvig: Søndag udsendte undervisningsministeriet en anbefaling om, at gymnasierne skulle aflyse studieture.

Men to klasser fra 3.g på Lemvig Gymnasium stod på det tidspunkt allerede i klar i lufthavnen i Billund, og var klar til at rejse på studietur til Rom. De kom af sted med rektor Bo Larsens velsignelse.

- Vi følte ikke, at vi kunne hente folk hjem fra lufthavnen på samme dag, hvor de skulle af sted på studietur. Desuden har vi været i kontakt med Sundhedsstyrelsens corona-hotline, og de mente, at det bedste vi kunne gøre, var at ønske eleverne god tur, siger Bo Larsen.

Da der har været tale om anbefalinger og ikke restriktioner fra undervisningsministeriets side, har han vurderet, at det ville være forsvarligt at gennemføre turene. Desuden har gymnasiet tjekket rejsevejledningerne for de to byer, og det har ikke givet anledning til at aflyse turene.

Bo Larsen tilføjer, at turen - ud over at have et stort fagligt udbytte - også har et socialt udbytte.

- Den årgang har været udsat for meget det seneste halve år, og også i det lys er det vigtigt for dem at få den oplevelse, siger rektor.

Annonce

Skal føle sig trygge

Ud over de to klasser, der er taget af sted til Rom har han også sendt tre klasser afsted til Berlin, hvor de også skal opholde sig hele ugen.

- Vi har talt meget med elever og forældre om, hvorvidt det var forsvarligt at tage af sted, for det er vigtigt, at alle skal føle sig trygge ved at rejse. Men jeg har også indskærpet, at det er vigtigt, at de overholder reglerne, og at det er ekstra vigtigt i år med de omstændigheder, de rejser under. Men vi har fuld tillid til, at eleverne vil opføre sig ordentligt, siger Bo Larsen.


Den årgang har været udsat for meget det seneste halve år, og også i det lys er det vigtigt for dem at få den oplevelse

Bo Larsen, rektor Lemvig Gymnasium


Mens eleverne i 3.g er kommet af sted på studietur, må 2.g-eleverne blive hjemme. Årgangen skulle have været til henholdsvis København, Odense og Hamburg mandag, men den tur valgte rektor søndag at aflyse med kort varsel.

Aflysningen skyldes de stigende antal coronasmittede, der de seneste uger har været i især København og Odense.

Og det har givet hovedbrud på gymnasiet, efter de skuffede elever har modtaget beskeden om aflysningen.

- Vi står med en årgang, hvor vi reelt ikke ved, hvad de skal lave i den kommende uge. Årgangen skal møde mandag morgen, og derefter skal vi have et møde med både lærere og elever for i fællesskab at finde ud af, hvad der skal ske i løbet af den kommende uge, siger Bo Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce