forside

Troels Lund afviser at vente med pensionsforhandlinger

Der er ingen grund til at standse de politiske forhandlinger om nedslidtes mulighed for at gå tidligere på pension, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Han afviser dermed et ønske fra Fagbevægelsens Hovedorganisation om at satse på trepartsforhandlinger efter et folketingsvalg.

Ved at gøre pension til en del af trepartsforhandlinger kommer man sent i gang med løsninger, siger minister.

Der er ingen grund til at standse de politiske forhandlinger om nedslidtes mulighed for at gå tidligere på pension.

Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det er en reaktion på, at formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, har ytret ønske om, at sådan en ordning bør findes ved såkaldte trepartsforhandlinger efter et folketingsvalg.

- Lizette Risgaard gør sig selv en bjørnetjeneste ved at ville udskyde det her forhandlingskompleks og gøre det til en del af en trepartsdiskussion, siger ministeren.

- Det vil gøre, at man kommer langt senere i gang med at finde nogle løsninger.

Lizette Risgaard siger til Politiken, at de drøftelser om pensionsalder, nedslidning og seniorførtidspension, der nu er i gang, er for snævre.

- Når folketingsvalget er overstået, så ser jeg for mig, at der bliver indkaldt til trepartsforhandlinger og i en bredere kontekst end det, der har været meldt ud indtil nu, siger Lizette Risgaard til Politiken.

Hun vil gerne gøre arbejdsmiljø og uddannelse til en del af diskussionen.

Beskæftigelsesministeren pointerer, at regeringen allerede er i gang med at se på en forbedret arbejdsmiljøindsats.

I den forbindelse afleverede et ekspertudvalg i september sidste år anbefalinger til forbedringer.

Det var Socialdemokratiet, som skød debatten i gang med et erklæret ønske om at give en mulighed for, at nedslidte kan forlade arbejdsmarkedet tidligere end deres pensionsalder.

Forslaget indeholdt ikke konkrete ydelser eller betingelser for, hvem der skal forlade arbejdsmarkedet hvornår.

Forskellige fagforeninger har siden meldt sig med deres prioriteter i en sådan løsning.

Regeringen imødekom Socialdemokratiet og indkaldte for et par uger siden de partier, som er en del af velfærdsforliget fra 2006, til drøftelser.

Troels Lund Poulsen håber, at der i løbet af den næste måned kan laves en aftale om pensionsalder.

- Det er jo ikke mig alene, der kan lave en aftale. Jeg fornemmer også, at der er en interesse fra de andre partier i at lave politiske aftaler, siger Troels Lund Poulsen.

0/0
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Annonce