Lemvig

Troldborg udgiver ny bog

Peder Troldborg udgiver en ny og opdateret bog om sin lange løbekarriere. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hvordan giver man løbsarrangører en masse ekstraarbejde. Det fortæller løberen Peter Troldborg om i en opdateret udgave af sin bog med oplevelser fra en lang løbekarriere.

Lemvig/Randers: Tidligere på året udgav løberen Peder Troldborg en bog, der kigger tilbage på hans mange år som elite- og motionsløber samt alle de oplevelser, han har fået gennem sporten.

På mandag lander en ny og opdateret udgave af bogen hos e-bog forhandlerne. Her fortæller Peder Troldborg mere fra sit liv med motion og løb i hele verden.

Han fortæller blandt andet, hvordan han som 15-årig var ude for et alvorligt styrt på cyklen, da han i stil som en verdensmester i fuld fart styrtede på vej ned ad Hygum Bakke. Der er også en munter beretning om, hvordan han satte arrangørerne af et halvmaraton i Luxembourg på overarbejde, da han ved et væskedepot væltede det bord, hvor al den opskænkede væske stod.

55-årige Peder Troldborg er i dag gymnasielærer i Randers, men er opvokset i Lemvig, hvor han også indledte sin lange løbekarriere. Han har stadig løbsrekorden på den korte distance ved Byløbet i Lemvig. Den lyder på 15.59 minutter, og så sent som i år blev han nummer tre på distancen.

- Jeg mener helt ærligt, at denne bog er et must have for enhver, der - uanset niveau - kan lide at løbe og/eller kender Peder. Peder har en helt særlig "radar" og kan formidle sin forundring over pudsige sammenhænge og modsætninger i dagligdagen og livet på en måde som ingen andre. Den er så eftertænksom, fyldt med nordvestjysk lune, ærlig, skæv, følsom, finurlig, bindegal og hurtig (læst). Med andre ord: Peder Troldborg i (bog) form! Og ja, den indeholder fantastiske billeder, skriver den tidligere landstræner i mellem- og langdistanceløb, Thomas Nolan Hansen i forordet til bogen.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

Genslynget å flytter kommunegrænse: Både Lemvig og Holstebro skulle dog gerne holde størrelsen

Lemvig

Legeplads indvies til Owen Awten

Lemvig For abonnenter

Det er beskueren der afgør om kunst er religiøs

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Annonce