Annonce
Lemvig

Troldborg udgiver ny bog

Peder Troldborg udgiver en ny og opdateret bog om sin lange løbekarriere. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hvordan giver man løbsarrangører en masse ekstraarbejde. Det fortæller løberen Peter Troldborg om i en opdateret udgave af sin bog med oplevelser fra en lang løbekarriere.

Lemvig/Randers: Tidligere på året udgav løberen Peder Troldborg en bog, der kigger tilbage på hans mange år som elite- og motionsløber samt alle de oplevelser, han har fået gennem sporten.

På mandag lander en ny og opdateret udgave af bogen hos e-bog forhandlerne. Her fortæller Peder Troldborg mere fra sit liv med motion og løb i hele verden.

Han fortæller blandt andet, hvordan han som 15-årig var ude for et alvorligt styrt på cyklen, da han i stil som en verdensmester i fuld fart styrtede på vej ned ad Hygum Bakke. Der er også en munter beretning om, hvordan han satte arrangørerne af et halvmaraton i Luxembourg på overarbejde, da han ved et væskedepot væltede det bord, hvor al den opskænkede væske stod.

55-årige Peder Troldborg er i dag gymnasielærer i Randers, men er opvokset i Lemvig, hvor han også indledte sin lange løbekarriere. Han har stadig løbsrekorden på den korte distance ved Byløbet i Lemvig. Den lyder på 15.59 minutter, og så sent som i år blev han nummer tre på distancen.

- Jeg mener helt ærligt, at denne bog er et must have for enhver, der - uanset niveau - kan lide at løbe og/eller kender Peder. Peder har en helt særlig "radar" og kan formidle sin forundring over pudsige sammenhænge og modsætninger i dagligdagen og livet på en måde som ingen andre. Den er så eftertænksom, fyldt med nordvestjysk lune, ærlig, skæv, følsom, finurlig, bindegal og hurtig (læst). Med andre ord: Peder Troldborg i (bog) form! Og ja, den indeholder fantastiske billeder, skriver den tidligere landstræner i mellem- og langdistanceløb, Thomas Nolan Hansen i forordet til bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce