Annonce
Læserbrev

Troldtoft-sagen. Retssystemet er ikke, hvad det har været

Debat: ”Ethvert seksårigt barn kan se …”! (Sagt i retssagen vedr. ulvnedskydning)

Hvis en sådan udtalelse af en anklager kan stå uimodsagt og ikke bliver irettesagt af dommerne til fjernelse i referatet, står verden ikke længere.

Og at der fra anklagers side tillades en detektivagtig snagen i Troldtofts personliv med fra anklagebænken udpensling (nedgørelsesagtigt) af enkeltheder i dennes våben, bil og ageren mm. trodser enhver beskrivelse.

Det virkede ikke som en Landsrets-, men en næsten Folkeretsbehandling, når noget sådant accepteres.

Desuden stærkt kritisabelt, at Troldtoft ikke måtte/kunne få udleveret instituttets analyse. Et tysk analyseforetagende, SENCKENBERG-INSTITUT, der er under stærk kritik for uvederhæftige analyser vedr. netop ulve og sågar mistænkes for, at lobbyister er inde over inden analysernes færdiggørelse.

Kritikken rettes af en hr. ikke-hvem-som-helst, men CDU-politiker og samtidig øverste chef inden for jagtforbundet i Niedersachsen, Helmut Damman-Tamke.

Så retssystemet i Danmark er vist ikke, hvad det har været.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politik. Fup eller fakta, Mette Frederiksen?

Debat: Statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget, var ikke blot en tale til tingets medlemmer, men også en tale til hele det danske folk. En politisk tale, der lovede meget, men fattig på konkrete bud på, hvordan de mange valgløfter skal indfries. Og på trods af hendes løfter om bedre uddannelse, sundhed og pleje, var løfterne ikke ledsaget af konkrete løsningsforslag. I løbet af den lange tale fokuserede hun på en lang række samfundsproblemer blandt andet stressede sygeplejersker, langsommeligt politi og jammerligt skattevæsen, men returnerede 34 gange til ordet tillid. Med en dyster tone påstod hun, at ”tilliden slår revner”. Og hvor har hun ret! Tilliden mellem vælgerne og politikerne er på vågeblus. Men det var vist ikke det, hun tænkte på. Det hun påstod var, at danskernes tillid til hinanden er svækket, og at vi stoler mindre på hinanden end tidligere. På Folketingets åbningsdag sad den måbende danske befolkning og lyttede, mens landets statsminister og førstedame stod og talte Danmark ned, ned, ned - og i uoverensstemmelse med sandheden, ”mens statsministertoget drønede forbi ARNE”, der troede at det var hans tur! Sagen er nemlig, at den nyeste forskning viser, at danskernes tillid til hinanden er steget fra 52,7 procent i 1955 til 77,4 procent i 2017 (European Values Study 1017 ), hvilket afslører statsminsterens uvidenhed eller forsøg på at manipulere med det danske folk. Det skaber ikke just tillid til den nye statsminister. Og det på trods af delkonklusionerne i forskningsresultaterne, der viser, at folk et højere uddannelsesniveau og homogene boligområder skaber højere tillid, mens et lavere uddannelsesniveau, blandede etniske boligområder og folk med indvandrerbaggrund trækker i modsat retning. Med en omskrivning Poul Nyrups kliché ”Kan vi ikke gøre det lidt bedre?”, stiller hun elegant det retoriske spørgsmål ”Kan vi ikke finde en bedre balance?” Jo, det kan sagtens, hvis Mette Frederiksen finder en bedre balance mellem Fup og Fakta, når hun står på Folketingets talerstol.

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce