Annonce
Mærkedage

Trommeslager Anders Mogensen fylder rundt: Fejrer 50-årsdag med koncert

Jazztrommeslager Anders Mogensen - fylder 50 år mandag. PR-foto

50 år: En af Holstebros store musikalske sønner, trommeslageren Anders Mogensen, Odense, fylder mandag 50 år.

- Anders Mogensen er en af Danmarks mest prominente jazztrommeslagere, der har spillet med en perlerække af de største danske og udenlandske jazznavne, fortæller Per Simonsen fra Trommeslageren.

Anders Mogensen har modtaget mange priser for sit trommespil og spillet på flere prisvindende udgivelser. Idag turnerer han fortsat i hele verden, samtidig med at han underviser ved og leder jazzafdelingen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense

Allerede som fem-årig sendte hans mor ham i rytmikklasse, fordi han konstant trommede på alting, og fra han var syv år, fik han privatundervisning på Holstebro Musikskole.

Han gik på MGK, tog klassisk MGK-eksamen 1988 og fik huen som musikmatematisk student året efter. 1990 til 91 studerede han på Beerklee College of Music i Boston, USA, og de følgende fem år blev han uddannet på Rytmisk Konservatorium i København.

Siden 1998 har han været tilknyttet Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, hvor han nu er docent, rytmisk koordinator og prorektor. Han underviser i trommer og samspil - kombineret med koncertvirksomhed både nationalt og internationalt. Han har spillet sammen med en perlerække af internationalt kendte jazzmusikere, været orkesterleder for en række orkestre og modtaget flere grammyer for udgivelser, han har været med i.

Anders Mogensen har modtaget følgende priser: Holstebro Musikpris 1993, Roland Musikpris 1994, Jakob Gades Rejselegat 1996, Odd Fellows Rejselegat 1996 og Jakob Gades Musikpris 1997.

Fødselsdagen markeres på Posten, Odense mandag eftermiddag og med en koncert i Prøvehallen, Valby, 11. juli.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Eftersøgning i gang i Lemvig Havn

Sport

Billardklub fik ørene i maskinen

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce