Debat

Troværdighed - eller mangel på samme: Hvad skal vi stemme på til valget?

Politikerlede: Peter Kristensen havde her i forløbne uge et indlæg i avisen Danmark om politikerlede og politikeres troværdighed - en eventuel sammenhæng mellem de to ting. Jeg er meget enig med Peter Kristensens synspunkter, men hvis det så bare var det eneste, så kunne vi vel lære at ”tolke” dem.

Det pynter jo ikke på politikertroværdigheden, når man laver et såkaldt forlig, hvor resultatet er, at sundhedspersonalet på gulvet, lærerne osv. skal arbejde mere - og til mindre løn. Jeg mener faktisk, at det gav mere uro end forlig. Men ok - forlig blandt et flertal af politikere, så jo dog et forlig, men noget makværk var det. Når så samme politikere bagefter laver et forlig om, at politikerne skal have en anseelig lønforhøjelse - og her nævnes intet om, at betingelsen er, at de altså må til at løbe noget stærkere og få noget mere arbejde fra hånden - hvor bliver tilliden til politikerne så af? For mig blegner den i hvert fald en hel del. Det smager af ”ta'-selvbord” i luksusklasse.

Situationen kommer nemt til at ligne historien fra Padborg, hvor et vognmandsfirma havde chauffører ansat til latterligt små lønninger og selv tog overskuddet. Man forlanger, at ”de andre” skal tjene pengene, og så putter man ellers pengene i sin egen lomme. Det skal dog retfærdigvis siges, at i tilfældet her tog de fleste politikere afstand fra situationen. Ikke mindst, fordi pressen her havde gjort befolkningen godt forargede, så her var der jo ”stemmer” i at fordømme det - eller man turde måske ikke andet. For ellers hylder vore politikere da i stor stil EU og dens regel om arbejdskraftens frie bevægelighed, så vi kan få nogle udlændinge til at komme og arbejde, så de kan trykke overenskomsten lidt nedad.

Det gælder dog ikke muslimer. Selvom mange indvandrere gerne vil have et job og selv tjene til dagen og vejen, så er disse ikke velsete. Det er, som om man tror, at der er stemmer i at genere dem mest muligt. Husk lige, at der ifølge grundloven er religionsfrihed i Danmark - og husk også, at tryk avler modtryk.

Det lyder jo utroværdigt, når politikerne den ene dag taler om højere pensionsalder, fordi der mangler arbejdskraft, og man så ikke vil have indvandrerne i arbejde. Hvad skal vi tro?

Et andet eksempel er kommunalreformen, hvor man nu vil have regionerne nedlagt igen. Hvad så med disse ”regionsborge”, som man fik bygget og som kostede vel ligeså meget som et supersygehus? Man får jo uvægerligt opfattelsen af, at politikerne ikke har respekt for brugen af borgernes penge. Så var det da væsentlig bedre at have brugt dem på nogle flere ”varme hænder” i sundheds- og plejesektoren. Så kunne den brede befolkning da have fornemmet, at de fik noget for pengene.

Husk kære politikere: Det er ikke det, du har sagt, du har sagt, men det, din tilhører opfatter.

Derfor duer det ikke at sige et den ene dag, og så dagen efter gøre det modsatte. Så giver det i hvert fald ikke troværdighed og tillid til politikerne..

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce