Annonce
Sport

TTH-bænken brokker sig mest: - Det er svært at sige, om det ville være bedre at holde sin mund

Hvis man ellers antager, at dommerne slår lige hårdt ned på trænerbrok mod alle holdene, så er TTH Holstebro det hold, der brokker sig mest og får flest sankioner. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det er TTH Holstebro-trænerbænken, som får flest advarsler og udvisninger af alle hold i HTH Herreligaen. Hansen og Uhrenholt er sådan set ligeglade med advarslerne, men erkender, at de ikke skal få udvisninger. Uhrenholt mener, at dommerlinjen er blevet for vag.

Holstebro: Den var senest gal lørdag eftermiddag.

22 minutter inde i kampen mellem TTH Holstebro og BSH opfangede TV-mikrofonerne i den coronastille arena tydeligt, at TTH-assistenttræner Claus Uhrenholt sagde "det er for sindssygt" i forbindelse med et straffekast til gæsterne.

Det var ikke kun mikrofonerne, som opfangede udbruddet. Mads Hansen og Jesper Madsen, som passede fløjterne, reagerede også prompte ved at tildele en to minutters-udvisning. Otte minutter forinden, havde assistenttræneren fået gult kort og nu var tålmodigheden hos dommerne sluppet op.

- Jeg forsøger hele tiden at gå lige til grænsen, men der gik jeg over, og den situation skal jeg selvfølgelig ikke sætte holdet i. Det var jeg også den første til at erkende bagefter, fortæller Claus Uhrenholt, som har fået begge trænerbænkens udvisninger i denne sæson.

Udbrud og dialog med dommerne har der været en del af i denne sæson. TTH Holstebro topper listen over sanktioner til trænerbænken med 12 gule kort og to tominutters-udvisninger efter ligaens første 20 kampe.

De hyppigst straffede trænerbænke denne sæson

1. TTH Holstebro - 12 gule kort og to tominutters-udvisninger.

2. TMS Ringsted - 8 gule kort og to tominutters-udvisninger.

3. GOG - 8 gule kort

4. Ribe-Esbjerg - 7 gule kort

5. KIF Kolding - 6 gule kort

5. Fredericia HK - 6 gule kort

- Vi er begge meget medlevende trænere, som får udbrud og reagerer på kendelser. Jeg synes, at der er stor forskel på at have udbrud og decideret forfølge dommerne, som jeg slet ikke, synes vi gør, siger TTH-træner Søren Hansen

Annonce

Ligegyldige kort

De er begge enige om, at de gule kort som sådan er ligegyldige. Søren Hansen mener ikke, at de hyppige udvekslinger med dommerne er med til at skade holdet.

- Jeg tænker ikke, at vi har et problem med dommerne. Jeg havde også en rigtig god dialog med dem efter BSH-kampen, og jeg tror ikke at dommerne lægger noget i eller tænker over, at vi får flest. De gule kort er ligegyldige for mig, det ser jeg ligeså meget som et tegn på engagement, siger Søren Hansen.

Søren Hansen mener ikke, at TTH-trænerteamet henvender sig for meget til dommerne eller stiller sig selv i et dårligt lys. Foto: Johan Gadegaard

Når det så er sagt, så understreger han samtidigt, at trænerbænken ikke skal tiltrække udvisninger, som i sagens natur svækker holdets chance for at vinde.

Det er Claus Uhrenholt enig i, men han påpeger samtidigt, at omgangen med dommerne også kan være "en psykologisk kamp".

- Det er svært at sige, om det ville være bedre helt at holde sin mund. Der foregår jo også noget psykologisk spil med dommerne, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg prøver at påvirke der, hvor jeg kan. Med når det er sagt, så er mine udbrud jo ren og skær følelser og ikke en kalkule, siger Claus Uhrenholt.

For de mere emotionelle og udadreagerende trænere er denne sæson også en anden virkelighed. Med corona-restriktionerne er der så stille i hallerne, at intet bliver overdøvet.

Noget som Lemvig-Thyborøn træner Anders Thomsen også italesatte efter holdets kamp mod Mors-Thy, hvor han efterfølgende efterlyste en slags "corona-filter", hvor dommere og observatør tager højde for, at alt kan høres.

Annonce

Vag dommerlinje

Det er Claus Uhrenholt som har trukket begge TTH's udvisninger i denne sæson, og han erkender også, at det formentligt er ham, som har trukket størstedelen af de gule kort.

Har man fulgt Uhrenholts trænerkarriere blot overfladisk, så ved man, at han er dybt engageret og hellere end gerne giver sit besyv med i forhold til dommerpræstationerne. Præstationer, som han især ikke har været imponeret af i denne sæson.

- Jeg synes simpelthen, at linjen er for vag. Tag en kamp som den i lørdags, hvor der bliver uddelt 12 udvisninger. Sådan en kamp synes jeg slet ikke det var, og hvis vi gerne vil have et internationalt snit, så skal spillerne simpelthen have lov til at gå mere til den, siger Claus Uhrenholt.

Han mener også, at linjen er for forskellig fra kamp til kamp og for afhængig af, hvem der dømmer.

Næste opgave for TTH Holstebro er lørdag eftermiddag, hvor holdet skal en tur til Aarhus.


Det er svært at sige, om det ville være bedre helt at holde sin mund. Der foregår jo også noget psykologisk spil med dommerne, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg prøver at påvirke der, hvor jeg kan.

Claus Uhrenholt, assistenttræner TTH.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Ny skobutik er åbnet i Lemvig

Vestjylland

Nu også kviktest i Thyborøn

Annonce