Annonce
TTH Damer

TTH er i Final-4: Sjældent har en omgang pølsemix været så velfortjent

Der var stor grund til jubel for TTH Holstebro, som torsdag aften spillede sig i Final4-stævnet efter en tæt sejr over Aarhus United. Foto: Ole Nielsen.
TTH Holstebro slog torsdag aften Aarhus United efter en sand gyserkamp, hvor der var spænding helt til det sidste. Nu venter Final 4 mellem jul og nytår.
Annonce

Aarhus: Røgen havde knapt nok lagt sig i Aarhus Stadionhal, før TTH-direktør John Mikkelsen havde en lokal grillbar i røret.

Traditionen tro skulle der bestilles pølsemix til hele holdet, når en stor skalp er kommet i hus. Og en stor skalp var det, den som kom i hus torsdag aften.

Var kampen en af dem, som bliver udgivet på diverse håndboldskoler for det glimrende spil? Nej. Er det fløjtende ligegyldigt? Ja.

For TTH Holstebro er en del af de fire bedste hold i pokalturneringen, og det kan især tilskrives en forbilledlig fight i 2. halvleg, hvor Trine Knudsen og Ditte Vind gik forrest. Sidstnævnte mod sine tidligere holdkammerater fra Aarhus United.

- Det var mega specielt. Jeg har været virkelig presset op til kampen, så det at få det forløst på den her måde, og at det falder til vores side betyder sindssygt meget. Nu kan jeg slappe lidt af i skuldrene igen, siger Ditte Vind, som kort forinden var blevet fuldstændig overdøvet af den karakteristiske sejrssang "Vi skal på grillen, og vi skal have pølsemix".

Mere tekst er der ikke i sangen, men det behøves heller ikke, for et billede siger mere end tusind ord, og billedet af TTH Holstebro-spillere som omfavnede hinanden, sammen med de medrejsende fans, var ikke til at tage fejl af. Den her sejr var vigtig.

- Vi havde godt nok været i kælderen, hvis vi havde tabt den her. Det havde været tungt at komme i forlænget spilletid. Jeg er rigtig glad for den måde, vi kommer ind i kampen på i 2. halvleg, og at folk bare bliver ved, selvom de måske brænder nogle skud, siger Pether Krautmeyer.

Kampen i tal

Aarhus United - TTH Holstebro 21-22 (12-9)

Santander Cup, kvartfinalen

Stillinger undervejs: 3-1, 5-3, 7-5, 8-7, 9-8, 12-9, 13-11, 15-15, 16-17, 19-19, 20-20, 21-22.

Mål, AAU: Julie Pontoppidan 7, June Bøttger 4, Mathilde Neesgaard 3, Celine Lundbye Kristiansen 2, Anikka Meyer 1, Line Ellertsen 1, Maria Aamand 1.

Mål, TTH: Trine Knudsen 7, Kaja Kamp 6, Laura Jensen 3, Maria Mose Vestergaard 2, Camilla Pytlick 2, Mathilde Hylleberg 1, Nikoline Lundgreen 1.

Udvisninger: AAU 0, TTH 1.

Tilskuere: 1024 i Aarhus Stadionhal.

Annonce

Selvtillidsbost

TTH Holstebro har haft en udfordrende start på denne sæson, hvor især pointtabet hjemme mod EH Aalborg har gjort ondt.

En kamp som den mod Aarhus United er dog med til at give holdet et skub fremad selv efter den svære start.

- Du fatter ikke, hvor vigtigt et tidspunkt det kommer på. Vi har virkelig kæmpet, men vi skal også passe på med at tænke, at vi skal vinde over alle hold. Den her sejr giver masser af selvtillid, og det er noget de unge skal tage til sig, siger Ditte Vind.

Målvogteren havde flere fremragende redninger, og det var også hende, som havde hånden på den sidste Aarhus afslutning, som ellers kunne have tvunget kampen i omkamp. Hun har prøvet at vinde bronze til Final-4 før med netop Aarhus United, og derfor glæder hun sig ekstremt meget over semifinalepladsen, hvor holdet skal møde Herning-Ikast.

- Det er en sindssyg fed oplevelse. Det var mega fedt, da jeg prøvede det sidst, og det kunne være fedt at få noget ud af det, som jeg fik med Aarhus, siger Ditte Vind.

Fredag har holdet en velfortjent fridag, hvor både sejren og den efterfølgende pølsemix kan få lov at falde på plads. Søndag gælder det Randers, som kommer på besøg i Gråkjær Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce