Annonce
Sport

TTH faldt fra hinanden mod ærkerivalerne: - Jeg var så rasende, at jeg blev helt målløs

Allan Damgaard havde svært ved at tro sine egne øjne, da han gik ud til pausen og kunne se TTH være bagud med ti mål. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro grundlagde sin egen undergang i rivalopgøret mod Skjern ved at levere en første halvleg af en sådan støbning, som mareridt er skabt af.
Annonce

Skjern: Man skulle nærmest knibe sig selv i armen.

Ikke fordi en drøm var gået i opfyldelse, men fordi et sandt TTH-mareridt havde udspillet sig.

Den første halvleg, som holdet leverede i torsdagens kamp mod Skjern var noget af det værste, som holdet har leveret i mands minde.

- Jeg håber, at det var vores bund. Den første halvleg ødelægger kampen for os, og den gør ondt, siger TTH-træner Søren Hansen.

I forsvaret tabte man nærmest samtlige dueller, og overholdt ikke aftalerne.

I angrebet smed man uhæmmet boldene væk og gav Skjern hele 14 kontrascoringer heraf flere på tomt mål. Det hele nåede sit lavpunkt, da Anders Eggert formåede at erobre bolden, da TTH skulle give bolden op efter en af de mange Skjern-scoringer.

24-14 var stillingen ved pausen. Selvom det blev en smule bedre i 2. halvleg, hvor TTH "blot" var bagud med seks mål og havde en mikroskopisk mulighed for et comeback, så var kampen længe tabt.

- Da jeg gik til pause, var jeg så rasende, at jeg var helt målløs. Jeg tænkte, hvad fanden der lige var sket, lød det fra Allan Damgaard.

Annonce

Helt fundamentalt

Hvad der egentligt skete, havde han dog et bud på.

- Vi laver nogle helt fundamentale fejl i forsvaret, hvor vi ikke overholder vores aftaler og hjælper hinanden, siger Damgaard og fortsætter:

- Jeg har set det ske i en længere periode nu, og det er frustrerende, at vi bruger to timer på et taktikmøde, når vi fejler på de helt fundamentale ting.

Damgaard mente, at det dårlige forsvarsspil forplantede sig til usikkert angrebsspil.

At taktikken ikke var blevet fulgt, kunne Søren Hansen kun nikke genkendende til.

- Øverst på tavlen stod returløb, og det må man sige, at vi på ingen måde lykkedes med, siger cheftræneren.

Søren Hansen gravede og gravede i værktøjskassen, men der var intet, som kunne bringe TTH på omgangshøjde med Skjern. Foto: Johan Gadegaard

Til opgøret måtte holdet undvære Magnus Bramming, som ikke var kommet sig over fredagens forstrækning mod Aarhus. Ligeledes sad Nikolaj Enderleit bag bænken sammen med langtidsskadede Christian Jensen, og så var Porup ikke oppe i fulde omdrejninger efter sin skade.

Skulle man fristes til at bruge det som undskyldning, så kunne man glemme alt om det ifølge Damgaard.

- Det er for billigt. Vi har en god bredde på det her hold, og når folk sidder ude, så må man tage mere på sin skulder, selvom det ikke er optimalt at mangle nogen til de her topkampe, siger Allan Damgaard.

Kampen i tal

Skjern Håndbold - TTH Holstebro 37-31 (24-14)

Håndboldligaen, 8. spillerunde

Mål, TTH: Kay Smits 12, Johan Meklenborg 4, Tobias Bay 4, Christoffer Cichosz 3, Allan Damgaard 2, Jeppe Hauskov 2, Aaron Mensing 2, Emil Jensen 1, Odinn Rikhardsson 1.

Topscorere, SKJ: Anders Eggert 10, Eivind Tangen 9.

Udvisninger: SKJ 5, TTH 5.

Tilskuere: 400 i Skjern Bank Arena (udsolgt).

En af dem, som tog ansvaret på sine skuldre var Kay Smits. Som en af de eneste kunne han for alvor se sig selv i øjnene efter opgøret, hvor han lavede hele 12 mål.

Annonce

Gør ondt

Porup og Brammings skader er dag-til-dag, mens Enderleits hoftebøjer skal til endnu en undersøgelse for at afklare, hvornår han er klar igen.

Det er til gengæld helt afklaret, hvad man skal tage med fra torsdagens mavepuster.

- Vi skal bruge det som en lærestreg, og så kan vi være glade for, at det kommer så tidligt på sæsonen, som det gør, siger Allan Damgaard.

Kay Smits fortsatte de fine takter og var ofte TTH's eneste trussel i offensiven. Foto: Johan Gadegaard

Søren Hansen har selv stået i en masse af disse arvefjendeopgør som spiller, men han har, efter eget udsagn, aldrig prøvet at være bagud med ti. Han lægger heller ikke skjul på, at den følelse, som holdet stod med er én, som man vil gøre alt for at undgå.

- Vi ved, at det her er en vigtig kamp for klubben, og den her følelse som vi står med nu, vil vi gøre alt for at undgå, siger Søren Hansen.

TTH Holstebro har mulighed for at revanchere sig en smule på fredag, når Ringsted kommer på besøg, men der skal mere end en pligtsejr til mod bundproppen for at vaske den her plet væk.


Jeg håber, at det var vores bund. Den første halvleg ødelægger kampen for os, og den gør ondt.

Søren Hansen, TTH-træner.
Annonce
Annonce
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce