Annonce
Holstebro

TTHs europæiske togt går over Island

Christoffer Cichosz og de øvrige TTH-spillere skal en tur til Island i forsøget på at komme videre til 2. runde i Europa League. Foto: Johan Gadegaard
Islandske Valur kom op af bowlen, da der tirsdag middag blev trukket lod til 1. kvalifikationsrunde i Europa League. Første kamp spilles hjemme i Gråkjær Arena i weekenden den 29.-30. august.

Wien: Turen går over Reykjavik, når TTH Holstebro skal spille sig videre til 2. kvalifikationsrunde i Europa League.

Det blev resultatet af lodtrækningen i østrigske Wien tirsdag middag. På forhånd vidste man, at TTH i 1. kvalifikationsrunde enten skulle op imod islændingene, norske Haslum eller svenske Kristianstad, da lodtrækningen var inddelt i geografiske zoner.

Sportsligt er Valur ifølge cheftræner Søren Hansen formentlig den næstsværeste af de tre mulige modstandere. Han vurderer det islandske hold til at have et bedre hold end norske Haslum og advarer mod at tro, at det bliver en walk-over for TTH, der dog går ind til de to kampe som klar favorit.

Annonce

- Hvis ikke man er klar fra start, så er det en besværlig modstander. Islændinge har en fantastisk indstilling og kommer med både fysik og en vilje til at kæmpe til sidste blodsdråbe, fortæller Søren Hansen.

Hjem og se video

Kendskabet til Valur er en smule begrænset, men det skal cheftræneren nok nå at få gjort noget ved, inden første kamp i slutningen af august.

- Jeg ved, at det er et stærkt mandskab, som trænes af Snorri Gudjonsson som har spillet i GOG, og flere af spillerne har også været ude og samle erfaring i Europa, blandt andet hos Sønderjyske. Men jeg glæder mig til at få set noget video og blive klogere på dem, end jeg er nu, siger Søren Hansen.

Mens TTH sportsligt slap for den sværeste modstander i svenske Kristianstad, fik man til gengæld den nok værste økonomisk set. Rejseomkostningerne ved at flyve til Island er ikke overraskende højere end det ville være at sende en bus over Øresundsbroen eller med færgen til Oslo.

TTH Holstebro har hjemmebane i den første kamp i weekenden den 29.-30. august, mens der er returopgør i Reykjavik ugen efter. To andre danske klubber var også med i lodtrækningen til 1. kvalifikationsrunde. Bjerringbro-Silkeborg møder tyske Melsungen, mens Skjern får fornøjelsen af svenske Malmø.


Hvis ikke man er klar fra start, så er det en besværlig modstander. Islændinge har en fantastisk indstilling og kommer med både fysik og en vilje til at kæmpe til sidste blodsdråbe-

Søren Hansen, cheftræner i TTH Holstebro, om islandske Valur.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce