Annonce
Rejser

Turismen i fremgang

Campister i en coronatid, som avisen traf dem på campingpladsen i Toftum Bjerge. Arkivfoto: Stefan Mikkelsen Skov
Vækst i den indenlandske turisme har været en fordel for Struer

Struer: Mens antallet af registrerede overnatninger på landsplan i år har været ramt af stor negativ vækst grundet covid-19, er det gået modsat i Struer.

Ifølge de seneste overnatningstal fra VisitDenmark/Danmarks Statistik er antallet af registrerede overnatninger i perioden fra januar 2020 til og med august 2020 steget med 3.3 procent i sammenligning med samme periode sidste år.

- Hvis vi kigger lidt nærmere på overnatningsformerne, så er det specielt camping og især overnatninger i feriehuse, der trækker fremgangen, fortæller turist- og eventchefen i Struer Kommune, Kim Høfler.

Campingpladserne har således registreret en fremgang på 2416 registrerede overnatninger. Dette er en stigning på 2,5 procent i forhold til den samme periode i 2019, og feriehusene har en fremgang på 4607 overnatninger. Dette svarer til en fremgang på ni procent.

Men også havnene er godt med. Her er der med 676 overnatninger tale om en fremgang på 19 procent.


Hvis vi kigger lidt nærmere på overnatningsformerne, så er det specielt camping og især overnatninger i feriehuse, der trækker fremgangen

Kim Høfler, turist- og eventchef


Hoteller og vandrerhjem har så haft en tilbagegang 12 procent i forhold til 2019.

Annonce

Skiller sig ud

Men generelt er antallet af overnatninger altså steget med 3,3 procent, og ifølge tallene er det som forventet de danske turister, der i stigende grad vender blikket mod Struer og nærmeste omegn, når de holder ferie under de hjemlige himmelstrøg.

- Vi har i forhold til 2019 haft en fremgang på danske turister på 19.510 eller 15.2 procent, mens der som forventet er tale om en tilbagegang på udenlandske turister med et tab på 13.835 overnatninger og dermed en tilbagegang på 33 procent, oplyser Kim Høfler.

Men i Struer Kommune vægter det ikke så tungt med tilbagegangen på de udenlandske turister som på de mere populære turistmål.

Det normale i Struer Kommune er en fordeling, så 75 procent af turisterne er danske og kun 25 procent fra udlandet.

- Det er den fordeling, vi nu høster fordele af, vurderer Kim Høfler:

- Sammenligner vi os med Holstebro og Lemvig, der jo traditionelt trækker mange udenlandske turister, kan vi se, at Holstebro har haft en tilbagegang på cirka 5.6 procent og Lemvig en tilbagegang på cirka 7.5 procent sammenlignet med den samme periode i 2019, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce