Annonce
Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Der er brug for endnu flere sommerhuse til udlejning på Lemvigegnen. Arkivfoto
Antallet af overnatninger i det første halvår overstiger rekordåret 2018, viser tal fra Danmarks Statistik

Lemvig: I 20128 havde Lemvig Kommune den største procentuelle fremgang i antallet af overnatninger på hele vestkysten. Tallene fra det første halvår af 2019 viser, at tallet fortsat er stigende.

Tallene fra Danmarks Statistik for de første seks måneder af 2019 siger, at samlet set er der en fremgang i overnatninger på 2,5 procent. Og tager man overnatninger i feriehuse isoleret set, så er er tallet 5,8 procent.

- Jeg er dybt imponeret over, at vores aktører efter rekordåret 2018 kan fortsætte det flotte arbejde med at trække gæster til vores område. Det er fantastisk, siger chef for turisme og kommunikation, Kristian Hansen, fra Lemvig-Thyborøn Turistforening.

Kristian Hansen tilskriver fremgangen de dygtige aktører i området.

- Selv om vi i fællesskab har øget markedsføringen af vores profil frem mod 2019, så er der ingen tvivl om at indsatsen hos vores feriehusudlejere er den altafgørende faktor. Og her har indsatsen ganske enkelt været imponerende og blandt landets absolut bedste, lyde rhans ros.

SJ Feriehusudlejning er kommunens største feriehusudlejer.

- Det går rigtigt fint. Og i denne sommer har der virkelig været stor efterspørgsel, og vi har kunne leje endnu flere feriehuse ud, siger bureauchef, Tommas Hansen, fra SJ Feriehusudlejning.

Turismen i Lemvig Kommune giver hvert år en omsætning på mere end 700 millioner kroner, ifølge Visitdenmark. Dermed sørger de mange gæster for god omsætning i byernes butikker, attraktioner og lokalområdet generelt.

Antallet af overnatninger i det første halvår siger 252.761, hvoraf de 219.264 er i feriehuse. Sammenlignet var tallene fra første halvår 2018 henholdsvis 246.510 og 207.281.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsen vendte tilbage til brandsted

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce