Annonce
Holstebro

Tvis Mølle: Nu bygges der for millioner i naturområde

Holstebro Kommune er ved at omdanne området ved de nedlagte fiskedamme ved Tvis Mølle til et "Naturlaboratorium", og stedet trækker allerede mange besøgende. Foto: Johan Gadegaard
Det bliver et stort skridt fremad for planerne om Tvis Mølle Naturlaboratorium, når der nu skal bygges to steder, hvor børn og borgere kan lære om vand og natur.
Annonce

HOLSTEBRO: Der bliver snart taget et stort skridt for at komme i mål med planerne ved Tvis Mølle Naturlaboratorium, der engang var et område med teglværk og mergelgrave - og senere fiskedamme, og som nu er forvandlet til et bynært naturområde, som trækker mange besøgende.


Det har været længe undervejs, men nu sker der noget. Vi har fundet en model, hvor det er splittet op, så fonde kan støtte en bestemt del, som de kan se sig ind i.

Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøudvalget.


Byrådet er på vej til at frigive 8,9 millioner kroner til at bygge to "laboratorier" med halvtag og undervisning i det fri, hvor man kan fiske og studere livet i vandet samt lære om naturen med sjældne planter. Det er en støtte på 3,6 millioner kroner fra Nordeafonden og en million fra Friluftsrådet, som gør, at kommunen nu vil bruge egne penge, afsat til projektet.

- Det har været længe undervejs, men nu sker der noget. Vi har fundet en model, hvor det er splittet op, så fonde kan støtte en bestemt del, som de kan se sig ind i, siger Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøudvalget.

For nylig blev der indviet et modelvandløb, hvor især børn kan se vandets opførsel i en lige kanal kontra i et snoet vandløb.

Annonce

Skal udvikles til stedet

Der er endnu kun en skitse af det område med et naturlaboratorium i det fri, som ligger ved en sø, som opstod da der i sidste århundrede blev store mængder mergel. Det nye vandlaboratium skal ligge langs Tvis Å, som strømmer gennem området.

- Det skal først udvikles til området, og så skal det laves i kvalitetsmaterialer, som kan tåle at stå ude og blive brugt, siger Torben Mølgaard, der er miljøchef i kommunen.

Skitse af det naturlaboritorum, som bliver et sted til at opleve og lære om naturen, og som skal stå færdigt næste år sammen - og med et "vandlaboratorium" ved Tvis Mølle. Ill.: Holstebro Kommune

Der er allerede en klosterhave, toiletter og madpakkehus samt stier igennem det ufærdige område, som årligt har 40.000 besøgende. Og herunder daginstitutioner og skoler, som bruger området til undervisning.

- Det er dejligt, at så mange allerede bruger området. Det er folk fra Mejrup og Mejdal men også borgere fra Holstebro, som har stedet som mål, når de tager på tur, siger Karsten Filsø.

Forventningen er, at de nye byggerier går i gang næste forår og vil stå færdigt til efteråret.

Der er endnu to større planer i området, som ikke er finansieret: Et område i den sydlige ende med sundhed og bevægelse, samt et velkomstområde med fokus på kultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce