Annonce
Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Det er her fra BMS kraner på Skautrupvej og helt til motorvejsafkørsel Tvis, at kommunen vil udlægge til erhverv indenfor transport og produktion. Altså hvis behover er der. Arkivfoto: Astrid Dalum
Kommunen vil udlægge området øst for Skautrupvej og langs Herningvej til erhverv - og helt til motorvejstilkørslen, hvis behovet er der.

HOLSTEBRO: Det er især mellem Tvis og motorvejen, at kommunen forventer at udlægge nye områder til erhverv indenfor produktion og transport.

Det fremgår af det udspil til en kommuneplanstrategi, som byrådet skal behandle, inden det i januar kommer i offentlig høring. Og som senere skal føre til en egentlig kommuneplan, som sætter rammerne for de kommende års udvikling.

Kommuner har i dag pligt til at udlægge områder, som er reserveret til produktions- og transporterhverv. Det skyldes en ændring af planloven.

Og det er her, at kommunen ønsker at "opgradere" et erhvervsområde ved Skautrupvej, så det er forbeholdt erhverv indenfor produktion og transport. Samtidig vil kommunen udvide det mod sydøst langs Herningvej på den side, som vender ind mod Tvis. Tanken er at fortætte så langt mod motorvejsafkørsel "Tvis", som behovet dækker, fremgår det af teksten. Det kan blive et stort område, for der er knap to kilometer langs Herningvej fra Skautrupvej til motorvejsafkørslen.

Kommunen har tidligere ønsket at udlægge et areal til et transportcenter ved motorvejstilkørsel Tvis. Det er nemmere at få et ja fra staten, hvis det hænger sammen med et erhvervsområde i Tvis.

Også andre erhvervsområder vil blive vurderet, om de fremover skal forbeholdes produktionserhverv.

Annonce

Samtidig overvejer kommunen at udlægge et stort erhvervsområde reserveret til et datacenter ved Idomlund vest for Holstebro. Altså lige i nabolaget til den store tranformatorstation, som står foran en udbygning som følge af øget elproduktion fra vindmøller på havet i de kommende år.

Datacentre har et meget stort energibehov, og på dette sted kan et datacenter få masser af strøm lige i nabolaget. Byrådet kan beslutte, om området direkte skal udlægges til datacenter i kommuneplanen. Eller om der blot skal peges på det som en mulighed, så et datacenter vil kræve et kommuneplantillæg.

I den eksisterende kommuneplan er der udlagt to andre områder til mulige datacentre syd for Vinderup og øst for Nupark. Der er lagt op til, at de to områder ikke længere skal udlægges til datacentre, som temmelig mange kommuner har reserveret plads til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce