Annonce
Ulfborg/Vemb

Tyske Uwe og Bianca flyttede til Ulfborg: Vi savner ikke Tyskland

De er landet godt i deres danske drøm - tyske Uwe og Bianca Klemenz, der har købt en bolig i Ulfborg. Foto: Jan Briks
Det kræver mod at sige farvel til hele sit tyske liv og starte op frisk i Ulfborg. Men det er hvad tyske Uwe og Bianca Klemenz har gjort.

Ulfborg: Sidste år solgte Uwe og Bianca Klemenz deres bil, motorcykel og hus i den tyske by Tiefenbronn og satsede alt på et liv i Ulfborg. Henover vinteren lejede de midlertidigt et sommerhus ved Vestkysten, indtil de kunne overtage et hus i Ulfborg. Og i februar kunne parret så flytte ind i huset i Enghaven, der nu skal danne ramme for deres fremtidige liv i Danmark.

- Det har været ret hårdt her de første måneder, for alt er nyt, og det er ikke alle ting, man lige ved, hvordan fungerer i starten, siger 53-årige Uwe Klemenz. Mindre hårdt er det ikke blevet af, at parret sideløbende har haft travlt med at renovere og gøre huset klar.

Men Ulfborg har alligevel taget godt imod dem:

- Vi blev meget overraskede, for da vi flyttede ind, fik vi en velkomstgave fra hele vejen med vin og chokolade, siger 43-årige Bianca Klemenz, der sammen med sin mand begyndte på sprogskole i februar. Det var nu også en nødvendighed, griner hun:

- For de fleste af vores naboer taler ikke engelsk eller tysk. Kun dansk. Så der er ingen anden vej. Allerede efter få måneder på sprogskole insisterer både hun og hendes mand på at snakke dansk. Eneste udfordring er dialekten i Ulfborg:

- Når folk snakker hurtigt - det er mest en af naboerne - må vi lige sige; rolig, rolig, smiler hun.

Annonce

Det er det sværeste

Bianca Klemenz skænker en kop kaffe og sætter sig ned i den sofagruppe, som parret fik lov at overtage fra husets tidligere ejere.

Udover sofaerne er møblerne tyskernes egne. Og på en af de dansk design-inspirerede reoler vejer et lille dansk flag ved siden af små billeder af parrets venner og familie.

Det er dem, det har været hårdest at sige farvel til - selvom de jævnligt kommer på besøg.

- Det er helt klart det sværeste. Vi savner ikke Tyskland. Men vi savner da lidt vores familie dernede nogle gange, siger hun.

Nemt at få job

Når det er sagt, så kører livet i Danmark på skinner. Bianca og Uwe har begge haft "tunge" stillinger i Tysklands bilvirksomheder. Og de kunne i Tyskland ikke få lov til at få en mindre stilling. Det var de for kvalificerede til. Nu har Bianca Klemenz fået job som rengøringsassistent og Uwe Klemenz skal til jobsamtale i en metalvirksomhed i Holstebro.

Det er ikke svært at komme ind på det danske arbejdsmarked, mener de.

For der er flere, der søger tysktalende ansatte. Og til at starte med er det et godt job at arbejde som rengøringsassistent, mener Bianca Klemenz. Selvom det jobfunktionsmæssigt ligger langt fra det, hun er vant til.

- Jeg har nogle gode kolleger og en flink chef. Nogle gange skal man ret tidligt op, men så har jeg omvendt fri allerede klokken 12 nogle dage, og det er jo ikke så slemt, smiler Bianca.

Centralt

De to er begge enige om, at huset i Ulfborg var den rigtige beslutning. Og faktisk ligger Ulfborg jo ret centralt, mener de:

- Man kan jo hurtigt køre til både Herning og Holstebro, og så er vi glade for Ulfborg - den har en god størrelse. Den er rolig, men ikke for rolig, siger Uwe Klemenz og tilføjer:

- Og så er boligerne i Ulfborg jo ret billige også i forhold til inde i Holstebro, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Struer

Ingen penge retur til forældrene

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Lemvig

"Drive-in Jesus" på flyvepladsen

Annonce