Annonce
Lemvig

Tyskere river sommerhuse væk

Skolernes sommerferie i Nordtyskland falder sammen med den danske sommerferie, og det kan mærkes på bookingerne

Annonce

Vejlby: Selv om der stadig er mere end tre måneder, til sommerferien for alvor begynder, kan sommerhusudlejer Steen Jørgensen fra SJ Feriehusudlejning allerede nu mærke en stor interesse for at få fingrene i et sommerhus i enten Vejlby eller Vrist.

Skolernes sommerferie i de nordtyske delstater Bremen og Niedersachsen begynder nemlig samtidig med de danske skolers sommerferie. Og få dage efter er det skoleeleverne i henholdsvis Hamborg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern og Slesvig-Holsten, der går på ferie.

- Vi kan allerede nu se, at der kommer et stort rykind lørdag 30. juni, hvor Bremen og Niedersachsen går på ferie. Især Niedersachsen er en stor delstat, hvor der kommer mange gæster fra, siger Steen Jørgensen.

Han vurderer, at omkring tre fjerdedele af de huse, han har til rådighed, allerede nu er udlejet i specielt juli i år. Det er de mest attraktive huse tættest på vandet, der hovedsageligt har fået tyske indbyggere i løbet af sommerferien.

- Men der er stadig ledige huse at leje. Det er dog hovedsageligt huse, der ikke har vist sig at være helt så attraktive. Det kan enten være på grund af en for høj pris, men også faktorer som gammelt møblement, for langt til havet eller manglende internet kan have indflydelse på udlejningen, siger han.

Steen Jørgensen fortæller, at det store rykind af bestillinger på sommerhuse allerede kom i begyndelsen af året.

- Mange tyskere får i begyndelsen af januar at vide, hvornår deres ferie bliver placeret. Derfor er januar den travleste måned, vi har med bookinger. Derefter kommer juni, når gæsterne ønsker at lave en spontan bestilling af sommerferie, siger Steen Jørgensen.

Der er stor variation i, hvornår skoleferien ligger i Tyskland. For at undgå at alle 80 millioner indbyggere holder ferie samtidig mødes undervisningsministrene fra delstaterne for at aftale, hvornår de enkelte delstater skal afvikle sommerferien.

Selv om en stor del af sommerhusene allerede er udlejet, så er Steen Jørgensen stadig interesseret i at få flere huse til udlejning i sommeren.

- Der er stadig muligt at finde lejere til sommerhusene hen over sommerferien, siger han.

Fakta

I Tyskland bliver skolernes sommerferie holdt forskudt mellem delstaterne. I år ligger skoleferien på disse tidspunkter i de nordtyske delstaterBremen: 28. juni - 8. august

Niedersachsen: 28. juni - 8. august

Hamborg: 5. juli - 15. august

Berlin: 5. juli - 17. august

Slesvig-Holsten: 9. juli - 18. august

Mecklenburg-Vorpommern: 9. juli - 18. august

Kilde: www.schulferien.org

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce