Annonce
Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Viktor Videbæk er elev ved Vestergades Slagter. Han blev spurgt af en underviser, om han ville deltage ved årets skolemesterskab i skills. Foto: Johan Gadegaard
Torsdag skulle det afgøres, hvilke elever der var dygtigst til deres håndværk, da der var Lokale Skills-mesterskaber på UCH.

Holstebro: Bagerelev Rasmus Kusk Jensen har tungen lige i munden. Han er nemlig ved at samle reden til sit såkaldte skuestykke. På bordet ligger den svane, der skal op og stå i reden, og ved bordene omkring ham står fem andre bagerelever, der i dag er mere konkurrenter end kollegaer.

Bagereleverne dystede torsdag om at være bedst til deres fag og på den måde komme videre til de regionale- og landsdækkende mesterskaber.

Konkurrencen har blandt andet til formål at styrke talentudviklingen på erhvervsskolerne, men det er også med til at fremme uddannelsernes image. For 25-årige Rasmus Kusk Jensen giver det stolthed at folde sit talent ud.

- Det viser andre mennesker, at en bager ikke bare står tidligt op og laver rundstykker, siger han.

Rasmus Kusk Jensen er for gammel til at deltage ved DM i Skills. Alligevel glæder han sig over at være med til skolemesterskabet.

- Det er en fantastisk mulighed, hvis man kører lidt træt i faget. Vi laver noget, som vi aldrig ville gøre til hverdag, og man kan gå lidt mere i dybden med det her, siger han.

Annonce
Rasmus Kusk Jensen er stolt af sit fag, og han glæder sig over at kunne vise sine talenter frem. Foto: Johan Gadegaard

En stor oplevelse

Det var ikke kun bagereleverne, der viste deres talenter frem til skolemesterskaberne i Skills. Der var også konkurrence hos gourmetslagterne, malerne og kokkene.

Så hvis man ikke var vild med duften i bageriet, kunne man stikke hovedet ind i lokalet ved siden af. Her var der også fuld koncentration. Det eneste, man kunne høre, var slagterelevernes knive ramme ned i skærebrættet.

En af dem, der var godt i gang med udskæringerne, var 18-årige Viktor Videbæk. Han glædede sig over at få en anderledes udfordring, end den han får til dagligt.

- Man er oppe imod nogen, der måske er lidt bedre end en selv, så man får virkelig noget ud af det, siger han.

Viktor Videbæk var også med til skolemesterskaberne sidste år, og ifølge ham burde alle opleve det.

- Jeg er stolt over at være med, og det giver jo også en mulighed for at vise sig frem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gnist antændte storbrand

112

Stjal Lego-æsker i Biksen

Annonce