Annonce
Lemvig

Ud med benzinen - ind med de søde sager

Mønstret er ændret hos tankstationerne under coronarestriktionerne. Der er langt mere fokus på at købe kaffe, kager og slik. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann
Under coronanedlukningen ændrer købemønstret sig hos tankstationer
Annonce

Nordvestjylland: Når en del af landets virksomheder har sendt deres medarbejdere hjem til en hjemmearbejdsplads eller forretninger må holde lukket, ændrer transportmønstret sig også.

Det kan man mærke hos benzinstationerne, der melder om et faldende salg af brændstof til bilister.

Til gengæld har de mærket en anden type salg i forretningerne i den første halvanden måned af året.

- Der er en tendens til, at folk gerne vil hygge sig mere i tiden, og det kan vi mærke på vores salg af blandt andet kager, søde sager og bland selv-slik. Vi sælger også flere øl end tidligere, og det skyldes formentlig, at det ikke er muligt at handle i Tyskland, siger Mette Nygaard Jacobsen, der er salgsmedarbejder hos Shell 7-Eleven i Lemvig.

Annonce

Burgere hitter

Tendensen bliver bekræftet hos Dennis Bylov Dalgaard, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos Circle K, der har benzinstationer i blandt andet Struer og Holstebro.

- Ser man generelt på hele landet, så har vi oplevet, at der er kommet et større salg af blandt andet bake-off produkter fra vores forretninger. Blandt andet er frisklavede burgere og sandwiches noget, vi ser en stigende interesse for, siger Dennis Bylov Dalgaard, der selv stammer fra Holstebro.


Der er en tendens til, at folk gerne vil hygge sig mere i tiden, og det kan vi mærke på vores salg af blandt andet kager, søde sager og bland selv-slik

Mette Nygaard Jacobsen, salgsmedarbejder, Shell 7-Eleven Lemvig


Han tilføjer, at der på landsplan især i weekenderne har været et øget salg af blandt andet kaffe. Det tror han hænger sammen med, at danskerne efter at have siddet ved hjemmearbejdspladserne i hverdagen bruger weekenderne til at tage på udflugter.

Circle K har ikke nogle specifikke tal for salget på stationerne i Struer og Holstebro, men tal på landsplan viser, at salget af blandt andet kager og brød er steget i weekenderne på samme måde som kaffesalget.

- Det er oplagt at køre ind forbi vores tankstationer for at købe noget kaffe, som man så kan tage med på en udflugt ind i landet eller til eksempelvis Vesterhavet eller Limfjorden, siger Dennis Bylov Dalgaard, der er spændt på at se, om tendensen vil bide sig fast efter coronakrisen eller om det kun er et midlertidigt fænomen.

Han peger på, at der ofte kommer flere produkter ned i kurven, når der bliver lavet et stop på tankstationen.

Annonce

Pakker trækker kunder

- Det kan være, at man skal have lidt at drikke med til køreturen, når man har tanket. Og har man hentet mad ser vi ofte, at der også bliver købt drikkevarer. Og køber man kaffe, følger der også ofte noget sødt med, siger den kommunikationsansvarlige.

I Lemvig har Mette Nygaard Jacobsen ikke tal på, hvor meget mindre benzin, der er solgt siden nytår hos Shell 7-Eleven. Men hun mærker, at der stadig er en god trafik i forretningen.

- Vi har også en pakkeshop, og det betyder, at der kommer en del her for at hente pakker. Det giver et flow, og det er nok også lettere for os at få folk til at købe et pølsehorn spontant, end det er at få folk til at købe en lampe i andre pakkeshops, siger Mette Nygaard Jacobsen.

Én særlig kundegruppe har hun dog oplevet ikke handler så meget som inden coronanedlukningen.

- Vi savner skoleeleverne, der kommer i forretningen for at købe deres frokost, siger Mette Nygaard Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce