Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Der skal være karaktergulerødder i at tænke nyt

Debat: For nylig kom partiet SF med et forslag til en revision af den gældende karakterskala. Væk med -3 og flere midterkarakterer. Det skal være med til at gøre op med en nulfejlskultur i uddannelsessystemet, lyder det. Regeringen tog pænt imod forslaget, og vi er uden tvivl på vej mod en ændring af karaktersystemet.

Dansk Erhverv er helt enige i, at der er behov for et opgør med nulfejlskulturen. For i uddannelsessystemet er det sådan, at man får en topkarakter for den fejlfri præstation. Det betyder, at man bliver belønnet for at undgå fejl og vælge det sikre. Sådan er det ikke i erhvervslivet. Her er det vigtigt, at man tør tage chancer og tænke nyt. Det er hele grundlaget for den innovation og nytænkning, som vi konstant har brug for. I vores optik skal uddannelser forberede de unge til arbejdsmarkedet, og på den baggrund vil det være smart, hvis der også er karaktergulerødder i at tænke nyt og prøve noget anderledes.

Men det er selvfølgelig vigtigt, at vi tænker os om. For i sin tid blev 12-trinsskalaen lavet for at sikre, at danske studerendes karakter er sammenlignelige med andre landes studerende. Det gør det for eksempel nemmere for vores unge at tage på udvekslingsophold i udlandet. Det skal vi holde fast i. Endelig må vi huske, at det er vigtigt, at ændringen er langtidsholdbar. Det er vigtigt, at det her bliver resultatet af et grundigt arbejde, så det ikke skal omgøres igen om fem år. Der er stadig folk, der referer til 13-skalaen, fordi det er den, de selv kendte. Ja, man hører endda fra tid til anden folk, der stadig siger, at en opgave er ”løst til UG med kryds og slange”. Når en arbejdsgiver får et nyt eksamensbevis i hånden, skal de kunne gennemskue kandidaternes karakterniveau.

Annonce
Mads Eriksen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mads blev hyldet med surprise-fest

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];