Læserbrev

Uddannelse. Flot klaret igen af Midt- og Vestjyske Erhvervsskoler

Karl Højhus Jeppesen. Pressefoto

Debat: Jeg har med stor interesse erfaret, at Midt- og Vestjyske Erhvervsskoler igen i år er i stor vækst og har ny rekord for Grundforløb, ligesom de havde en stor stigning og rekord sidste år. Det glæder mig rigtig meget og et stort tillykke med den store fremgang i antal nye elever.

Det er især glædeligt, at vi fortsat oplever et boom på erhvervsuddannelserne, hvor antallet af tilmeldinger er steget med blandt andet cirka 11 procent.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der på landsplan er alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse samt at mange skoler melder om enten faldende eller stagnerende tilmeldingsantal.

Derfor er det også fantastisk, at vi i Midt- og Vestjylland kan være stolte og bryste os af så flot en fremgang.

Det er dejligt at se, at flere års indsats for at trække flere til erhvervsuddannelserne begynder at give udbytte, men det må ikke blive en sovepude.

Indsatsen skal forstærkes, for at flere vælger en erhvervsuddannelse, hvis vi skal uddanne alle de faglærte, vi får brug for i fremtiden.

Vi må samle alle parter om at styrke samarbejdet mellem folkeskoler/efterskoler og erhvervsskole i udskolingen. Vi må for alvor tage fat på at gøre folkeskolens ældste klasser klar til en start på en ungdomsuddannelse.

Vi skal i vejledningen samtidigt vise alle unge de spændende job, som en erhvervsuddannelse kan føre til samt vise alle unge hvor mange videreuddannelsesmuligheder der er.

Det er nødvendigt, at alle parter samarbejder om at skabe resultater på dette område og vi er flere, der må bidrage aktivt.

Lokale politikere, forældre, lærer, studievejledere og erhvervsskoler har sammen med erhvervsledere samt arbejdsgivere og arbejdstagere et stort ansvar for at vejlede de unge bedst muligt, så de alle får en uddannelse, hvor der også er arbejde fremover.

Vi ser frem til et styrket og meget positivt samarbejde mellem Midt- og Vestjyllands mangfoldige erhvervsliv samt folkeskolen og mange forældre med henblik på, at vi får endnu flere lokale unge til at vælge en erhvervsuddannelse, idet vi erkender, at vi har mega hårdt brug for unge faglærte i årene fremover.

0/0
Annonce
Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Læserbrev

Kristne grundværdier. Er korset på vej ud af Dannebrog?

Læserbrev

Vester Husby. Kunstig natur eller bare natur?

Annonce