Debat

Uddannelse. Hold de sygeplejerskestuderende i Holstebro

Arkivfoto

Debat: Radikale Venstre er Danmarks uddannelsesparti, så vi hilser det velkommen, hvis der oprettes 60 flere uddannelsespladser på sygeplejerskeuddannelsen ved VIA Campus Holstebro, og vi forventer at der muligvis bør oprettes flere. Dels fordi vi har større gruppe sygeplejersker, som går på pension i løbet af de kommende år, dels fordi vi må forvente at den kommende sundhedsreform skaber et øget behov for sygeplejersker - blandt andet i den primære sektor i kommunerne.

Glæden over de nyoprettede pladser blev fulgt af forbavselse over, at 2/3 af pladserne foreslås lagt i en satellit i Herning. En beslutning, som vi har svært ved at se de gode argumenter for.

En uddannelsessatellit kan i nogle tilfælde give mening. Især, hvis det kan give nye uddannelsesmuligheder i et geografisk område, og hvor der er langt til lignende uddannelser, eller hvis man kan øge rekrutteringen af studerende. Sådanne satellitter skal være lokalt forankrede efter lokale behov og styrker. Et godt eksempel på en satellit, der giver mening, er ingeniørsatellitten i Lemvig, som er tilknyttet Klimatorium og under VIA Horsens. Her er et lokalt behov og en geografisk udfordring, som godtgør satellitten.

Til gengæld har vi svært ved at se argumenterne for en satellit af sygeplejerskeuddannelsen i Herning. For det første er der igennem mange år opbygget et velfungerende Campusmiljø i Holstebro, hvor en stor del af vores velfærdsuddannelser er samlet. Allerede i dag betjener VIA i Holstebro både den kommunale og private praksis og de to sygehuse i Herning og Holstebro. At der kommer et sygehus i Gødstrup ændrer jo ikke ved den situation - tværtimod - så rykker sygehuset ved motorvejen nordvest for Herning tættere på Holstebro. Så for os at se, så kan vi lige så godt udbygge Campus i Holstebro, så længe der er plads og det er der.

Vi i Radikale Venstre i Holstebro og vores folketingskandidat klapper i hænderne over de flere uddannelsespladser, og det er virkelig rart, at man begynder at lægge pladserne uden for universitetsbyerne. Men lad os nu sikre sygeplejersker - også til nord/vest og lad os fortsætte arbejdet med at opbygge et stærkt uddannelsesmiljø for velfærdsuddannelserne dér, hvor det allerede fungerer rigtig godt i dag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Annonce