Debat

Uddannelse. Særlige talenter skal dyrkes og styrkes

Claus Rosenkrands Olsen. Pressefoto

Debat: Der er nok mere end én læser, der husker tilbage på sin skoletid som værende mest præget af gode oplevelser, men også til tider med perioder af kedsomhed med kiggen ud af vinduet i timerne, fordi undervisningen var kedelig. Ikke fordi den var kedelig i sig selv, men fordi læreren tit sagde noget, som man allerede vidste og havde helt styr på.

Heldigvis er vi blevet langt bedre til at sikre, at talentfulde og dygtige elever i vores uddannelsessystem i højere grad bliver udfordret på det faglige niveau, som de befinder sig på. Men der er som bekendt altid plads til forbedring.

Derfor er vi i Dansk Erhverv særdeles glade for, at regeringen ved undervisningsminister Merete Riisager netop har meldt ud, at man vil lave en særlig indsats for oversete talenter i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Der er afsat 65 millioner kroner til formålet.

Det er helt rigtigt set af regeringen. Vi har brug for at udfordre og løfte talenterne gennem hele vores uddannelsessystem. Vi har ikke alene brug for flere med de rigtige kompetencer, men også flere, der dygtiggør sig yderligere og får mulighed for at udfolde deres talent. Erhvervslivet er udsat for hård konkurrence fra det store udland, og i Danmark er vores vigtigste ressource vores børn og unge. De skal have mest muligt ud af deres rejse gennem uddannelsessystemet. Det giver en god gevinst for de pågældende og for vores samfund som helhed.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Læserbrev

Politik. Hvorfor skal Arne blive ved med at vente?

Debat: Det er nu over 200 dage siden, at Socialdemokratiet fremlagde deres ide om, at nogle danskere skal have ret til at gå tidligere på pension end andre. Og vi må se i øjnene, at det lykkedes Socialdemokratiet at tale sig ind i hjerterne på mange danskere. Strategien virkede klar: Alle skulle kunne se sig selv i Socialdemokratiets tanker om tidligere pension for nedslidte. Rigtig mange blev overbevist om, at det netop var dem, ordningen var tiltænkt. Og det gav stemmer ved folketingsvalget. Men nu synes jeg efterhånden, at Socialdemokratiet må løfte sløret for deres store valgløfte. Der er nemlig stadig ingen som helst klarhed over, hvem der skal omfattes af retten til at gå tidligere på pension og nu har Socialdemokratiet så igen udskudt det tidspunkt, hvor danskerne kan få klarhed over, hvad Socialdemokratiet vil. Forklaringen denne gang er, at man ikke kan tale om tidlig pension til nedslidte samtidig med, at der forhandles om overenskomster og således har man fundet en undskyldning for, at vi tidligst til næste forår må se noget konkret. Flere og flere sidder tilbage med den mistanke, at Socialdemokratiet er rædselsslagne for at blive konkrete. For når man bliver konkret – når man skal ind og tage de svære politiske beslutninger om, hvem der skal omfattes af retten - så skuffer man også en masse mennesker, som ikke vil blive omfattet. Men Socialdemokratiet VIL ikke være konkrete. De vil ikke svare på, om det er rengøringsassistenten, tømreren eller slagteriarbejderen, der skal omfattes. Det ville de heller ikke på de syv møder, vi havde med dem om emnet i foråret. Og derfor udskydes det store valgløfte igen og igen. I Dansk Folkeparti ser vi gerne på Socialdemokratiets forslag om retten til tidlig pension for nedslidte. Vi fik forhandlet en god aftale på plads om seniorpension i foråret og er åbne for at kigge på andre muligheder for nedslidte. Men det er godt nok lidt svært, når vi ikke aner, hvad Socialdemokratiet vil. Arne har allerede ventet i over 200 dage – og nu kommer han nok til at vente i hvert fald 200 dage mere. Jeg synes, det bliver mere og mere grotesk. Derfor er meldingen klar til Socialdemokratiet: Læg et konkret udspil på bordet så danskerne kan se, hvad I vil!

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce