Annonce
Debat

Uddannelse. Særlige talenter skal dyrkes og styrkes

Claus Rosenkrands Olsen. Pressefoto

Debat: Der er nok mere end én læser, der husker tilbage på sin skoletid som værende mest præget af gode oplevelser, men også til tider med perioder af kedsomhed med kiggen ud af vinduet i timerne, fordi undervisningen var kedelig. Ikke fordi den var kedelig i sig selv, men fordi læreren tit sagde noget, som man allerede vidste og havde helt styr på.

Heldigvis er vi blevet langt bedre til at sikre, at talentfulde og dygtige elever i vores uddannelsessystem i højere grad bliver udfordret på det faglige niveau, som de befinder sig på. Men der er som bekendt altid plads til forbedring.

Derfor er vi i Dansk Erhverv særdeles glade for, at regeringen ved undervisningsminister Merete Riisager netop har meldt ud, at man vil lave en særlig indsats for oversete talenter i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Der er afsat 65 millioner kroner til formålet.

Det er helt rigtigt set af regeringen. Vi har brug for at udfordre og løfte talenterne gennem hele vores uddannelsessystem. Vi har ikke alene brug for flere med de rigtige kompetencer, men også flere, der dygtiggør sig yderligere og får mulighed for at udfolde deres talent. Erhvervslivet er udsat for hård konkurrence fra det store udland, og i Danmark er vores vigtigste ressource vores børn og unge. De skal have mest muligt ud af deres rejse gennem uddannelsessystemet. Det giver en god gevinst for de pågældende og for vores samfund som helhed.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Verdensmusik spiller til dans

Annonce