Annonce
Debat

Uddannelse. Træf det rigtige valg

Mange unge skal træffe vigtige og rigtige valg

Unge i niende og tiende klasse skal vælge ungdomsuddannelse. Valget er ikke det nemmeste at træffe. Der er nogle døre, som åbner og andre døre som lukker. Nye og spændende oplevelser venter, for det er nu, at de trygge rammer i folkeskolen skal opgives.

Skal man springe ud i en ny uddannelse med mange helt nye mennesker, - ja måske et andet og fremmed sted i landet, eller skal man følge klassekammeraterne.

Flere og flere unge vælger at gå gymnasievejen, - har der været en tendens til de senere år og kun ca. hver femte vælger en erhvervsuddannelse. Inden for erhvervsfagene er der spændende jobmuligheder, så det er en skam og synd, at der ikke er flere unge, som vælger en faglig erhvervsuddannelse.

I snakken om vidensamfundet, bliver vigtigheden af erhvervsuddannelserne glemt. Produktion og viden hænger uløseligt sammen, - ved vi.

Det er afgørende, at vi også har en effektiv produktion, hvis vi skal holde den industrielle udvikling hjemme i Danmark. Her er dygtige faglærte nøglen, idet ingeniørens og faglærte medarbejderes arbejde hænger sammen.

Den danske velstand bygger på en lang og stolt tradition inden for håndværk og produktion. Store og kendte danske virksomheder som Danfoss, Vestas og Grundfos er alle startet på et værksted, hvor faglærte har brugt deres kompetencer til at udvikle nye og smartere produkter, som siden er blevet eksporteret til hele verden. Det er én af årsagerne til, at vi har råd til så megen velfærd i vores samfund.

I Danmark har vi dygtige faglærte, som tænker selvstændigt og agerer på egen hånd, stiller spørgsmål, er konstruktive samt meget kvalitetsbevidste. Det er kvaliteter, som vi skal dyrke meget mere.

Vi må ikke glemme, at der er en dag efter skolen, hvor de unge får brug for den bedst mulige faglige ballast. Mange faglærte bliver fremtidens iværksættere eller læser videre til ingeniører, arkitekter og lignende.

Der er på nuværende tidspunkt hårdt brug for unge, indenfor industrien, byggeriet samt mange andre erhvervsfaglige områder. Det er derfor vigtigt, at de unge træffer rigtige valg, når de vælger deres fremtidige uddannelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Verdensmusik spiller til dans

Annonce