Annonce
Struer

Udsigt til planmæssig kapitalrejsning trods formandens bortgang

Investeringsøkonomen Per Hansen fra Nordnet er overbevist om, at det i høj grad er den afdøde formand, Ole Andersens, fortjneste, at aktionærerne i dag vil redde B&O ud af den aktuelle krise med en kapitaludvidelse på 400 mio. kroner. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Investeringsøkonomen Per Hansen fra Nordnet forventer, at en omfattende kapitaludvidelse bliver gennemført som planlagt.
Annonce

Struer: Den tragiske nyhed om bestyrelsesformand Ole Andersens pludselige død får formentlig ikke betydning for den kapitalrejsningsplan på 400 millioner kroner, som Bang & Olufsen søger opbakning til hos selskabets aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften.

Det siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- På generalforsamlingen i dag klokken 17 skal man godkende kapitaludvidelsen, og pensionskassen ATP har givet tilsagn om, at man ønsker at bakke op, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Jeg kan ikke forestille mig, det får betydning, siger han om Ole Andersens bortgang, som han kalder meget, meget tragisk.

Per Hansen mener, at Ole Andersen havde stor betydning for, hvad B&O er i dag, og peger på hans talforståelse som en af hans styrker.

- Han var jo en talekvilibrist, siger Per Hansen.

Han noterer i den forbindelse blandt andet Ole Andersens aftryk på salget af B&O Automotive til amerikanske Harman International Industries i 2015 for 1,17 mia. kr. samt et årlig millionbeløb i mindst 20 år i minimums- og licensbetalinger per enhed.

- B&O fik tilbudt en pris, der var mere værd, end hvad man kunne tjene på B&O Automotive. Så man kunne ikke forsvare ikke at sælge, og det salg bar præg af Ole Andersens fingeraftryk. Hvis man ikke selv er bedste ejer, så skal man sælge, siger Per Hansen.

/ritzau/FINANS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Håndværkere kom i gang før tid

Lemvig

29-årig ny præst i Lemvig

Lemvig

Lægehus med nye læger

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Lemvig

Vi er ude på naturens præmisser

Annonce