Holstebro

Udsigt til regn og mulig oversvømmelse: - Selvfølgelig er vi bekymrede

Sådan ser det ud ved Haveforeningen Storåen fredag formiddag. Og med udsigt til fire dage med regn er flere af beboerne en smule bekymrede. Foto: Jan Briks
Det er ikke det store alarmberedskab, der er sat i værk i Haveforeningen Storåen, men bevidstheden om, at vandstanden er steget, og at der bliver regn de næste mange dage, vækker en stille bekymring hos beboerne.

Holstebro: Der er ikke tale om deciderede skybrud, men regn kommer der alligevel masser af i løbet af weekenden og frem til mandag.

- Holstebro kunne sagtens få mere end 20 millimeter, og det kan give nogle variationer i forhold til om å-løbet løber over, siger Mette Wagner, vagthavende metrolog ved DMI.

Og når vandstanden i Storåen de seneste par dage er steget til over 8,5 meter, har flere i Haveforeningen Storåen gjort sig bevidst om, at det kan blive en ekstra våd weekend.

- Selvfølgelig er vi bekymrede. For det er jo voldsomme kræfter, og der skal ingenting til. Vi har haft meget nedbør her i et par dage i træk, men teoretisk kan der jo komme ti gange så meget nedbør, og området har nemt ved at blive oversvømmet, siger 50-årige Kim Smykker, der har hus ned til åen.

Han har dog set den nuværende vandhøjde et par gange tidligere i år.

For tolv år siden lå hans hus tættere på åløbet, men det har han nu flyttet længere op, så det når vandet stiger - som det ofte gør - oftest kun når op til starten af hans indkørsel.

Derfor har han da også erhvervet sig et aggregat, der kan skyde vandet væk om nødvendigt.

For tidligt at sige

Ud af kolonihaveforeningens ialt 65 huse, er det oftest kun ti, som ifølge formand for haveforeningen Storåen, Kurt Thrue, bliver direkte berørte af de periodevise småoversvømmelser.

- Vi ved jo ikke om der bliver oversvømmelse endnu. Men jeg har fulgt det lidt, og vandet er da højt. Men det tager også tid om at løbe ind, så det er for tidligt, at sige noget om det, siger han og fortsætter:

- Men det undrer mig, at vi har fået så meget vand, og det er mange år siden, vi har haft så våd en marts, siger han.

Kurt Thrue skal på arbejde i løbet af weekenden, men vil holde øje med om vandstanden stiger yderligere.

- Hvis det stiger meget, så smider jeg en sms til de mest lavtliggende huse, om at de skal fjerne deres elektriske installationer på gulvet, siger han.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce