Annonce
Lemvig

Udskyder sagen om fiskekvoter

Bagmandspolitiet mener, at der skal beslaglægges 232 millioner kroner alene hos Henning Kjeldsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Første retsdag er nu berammet til 24. februar i år
Annonce

Thyborøn: Problemerne med corona får nu også konsekvenser for retten i Holstebro, der har valgt at udskyde den omfattende sag om fusk med fiskekvoter. Sagen skulle oprindeligt være begyndt ved retten i Holstebro på torsdag, men nu bliver første retsdag onsdag 24. februar.

Sagen drejede sig blandt andet om ulovlig overdragelse af fiskekvoter, hvor 232 millioner kroner kræves konfiskeret af en enkelt fisker. Der ud over er flere fiskere fra Thyborøn også involveret i sagen.

Foreløbigt er der reserveret 29 dage til retssagen, som skal afvikles gennem næsten et halvt år, og det er der fortsat ikke ændret på. Der er endda mulighed for, at endnu flere dage kan inddrages til retssagen.

I alt ti personer er tiltalt i sagen, og der i blandt er fisker Henning Kjeldsen, som menes at være hovedmand i foretagendet.

Derudover er en advokat, en revisor og flere påståede stråmænd tiltalt. De er mistænkt for brud på reglerne om kvotekoncentration.

Der ligger et loft over, hvor mange kvoter af forskellige typer fisk - eksempelvis sild, makrel eller torsk - som hver fisker må fange på et år. For at omgås reglerne har Henning Kjeldsen efter Bagmandspolitiets opfattelse indsat stråmænd i en række selskaber for at få del i flere fiskekvoter, end hans egen fiskevirksomhed var berettiget til.

Storfiskeren - eller kvotekongen, som han også kaldes - menes at være den reelle ejer af selskaberne, hvor andre personer altså skal have været indsat som direktører på papiret.

Anklagemyndigheden kræver en bødestraf på et foreløbig ukendt beløb samt konfiskation af 232 millioner kroner.

Det er det beløb, som Bagmandspolitiet mener, er kommet ud af den påståede forbrydelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce