Annonce
Struer

Udvalg: - Bare riv det hele ned

Humlum Kro blev ødelagt af en brand 16. september 2019. Nu er der udsigt til, at kroen og alle de tilhørende bygninger jævnes med jorden. Det er kroens ejer, Tonny Korsgaard (foto), der har ønsket nedrivningen. Foto: Morten Stricker
Milde fredninger og kulturhistoriske argumenter hjalp ikke - samtlige bygninger i tilknytning til den nedbrændte Humlum Kro kan rives ned, siger enigt udvalg

Humlum: Krobygningen har stået som en sodskadet og ødelagt brandtomt på Vesterbrogade 4 i Humlum, siden en påsat brand i september 2019 ødelagde kroen.

En epoke er slut, og et enigt udvalg for teknik-, miljø- og klima er nu enige om at slippe bulldozerne løs og fjerne alle fysiske spor efter det lange kapitel i den lokale historie.


Annonce

Det er ganske enkelt den bedste løsning for Humlum og dens borgere at rive alle bygningerne ned. Det ser træls ud og er i dag et sodsværtet ar midt i hjertet af landsbyen.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


Beslutningen er først og fremmest truffet, fordi der ikke var gode nok argumenter for at "milde" fredninger i klasse 3 og 4 skulle stå i vejen for at rive alle bygningerne ned, som den kommunale forvaltning eller havde indstillet det før behandlingen.

Sodsværtet ar

- Det er ganske enkelt den bedste løsning for Humlum og dens borgere at rive alle bygningerne ned. Det ser træls ud og er i dag et sodsværtet ar midt i hjertet af landsbyen, siger formanden for udvalget, Marianne Bredal (V), der selv driver forretning i byen.

I alt omfatter nedrivningen fire bygninger på adressen Vesterbrogade 4. Ud over krobygningen nedrives festlokaler, kroens værelsesfløj og lageret.

Ønsket om at jævne hele Vesterbrogade 4 med jorden blev præsenteret for offentligheden 2. februar, og også Slots- og Kulturstyrelsen samt Struer Museum er blevet spurgt om deres holdning til ønsket. Ingen har til dato haft bemærkninger til en nedrivning.

Det er kroens ejer Tonny Hedegaard, der har bedt tilladelsen til at rive alle bygningerne ned, og der er angiveligt ingen planer om at genoptage krodriften på grunden.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce