Annonce
Lemvig

Udvalg efterlyser: Er der nogen der har en gavl til rådighed?

Lemvig har allerede et gavlmaleri, der hylder tegneren Henning Gantriis og hans tegneserie Livets Gang i Lidenlund. Men familie- og kulturudvalget er i første omgang ikke indstillet på at være med i et projekt, hvor gavle i hele Midt- og Vestjylland skulle markere FN's 17 verdensmål. Arkivfoto: Morten Stricker
Lemvig Kommune er tøvende over for at være en del af samlet midt- og vestjysk kunstværk, hvor FN's 17 verdensmål præsenteres på gavle i flere kommuner

Lemvig: Tommelen blev ikke vendt helt ned, men den hældte mod et nej, da familie- og kulturudvalget i Lemvig Kommune tirsdag behandlede et forslag fra Ikast-Brande Kommune om at gå med i et kunstprojekt.

Projektet skulle strække sig over flere midt- og vestjyske kommuner, hvor FN's 17 verdensmål skulle illustreres på gavle i de enkelte kommuner. Det skal ske i 17 uger hen over sommeren enten i år eller næste år.

Men i første omgang er Lemvig ikke indstillet på at gå med i projektet, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

Annonce

- Der var flere ting, der talte for og imod. I første omgang har vi dog hverken gavl, penge eller tid til at være en del af projektet. Men hvis der er nogle private aktører, der kan se en god ide i projektet, vil vi gerne se på, om vi skal gå med. Det bliver dog ikke os som kommune, der kommer til at drive projektet frem, siger han.


Vi ønsker i første omgang ikke at brænde stort set alle frie kulturmidler af på netop dette projekt

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


I henvendelsen fra Ikast-Brande Kommune var der lagt op til, at de 17 verdensmål skulle formidles gennem 17 forskellige kunstarter på gavle som hver havde sit verdensmål som tema. Derfor skulle det ikke være 17 skilderier på gavlene, men der er lagt op til, at der også kunne være multimediekunst, skulpturer, film, performancekunst, grafik eller andre kunstarter. Projektet skulle være en nytænkning af de gavlmalerier, som Brande har været kendt for gennem mere end 50 år.

Billedkunstråd er skeptiske

Der er lagt op til, at Lemvig Kommune skal bidrage med 50.000 kroner til projektet. Dertil vil der komme yderligere 10.000 kroner fra den by, der skal lægge gavl til kunstværket.

- Men vi ønsker i første omgang ikke at brænde stort set alle frie kulturmidler af på netop dette projekt, siger udvalgsformanden.

På forhånd havde blandt andet Billedkunstrådet givet udtryk for sin skepsis over for projektet. De synes, at projektet kommer ubelejligt i forhold til arbejdet med at udvikle en strategi for kunst i det offentlige rum i kommunen. Desuden er Billedkunstrådet også bekymret for, om pengene kunne bruges bedre andre steder, blandt andet ved en udsmykning af Vasen, Lemtorpskolen eller det kommende sundhedshus.

Til gengæld var både Lemvig Handel samt Klimatorium positive over for ideen.

Selv om Lemvig Kommune ikke vil gå forrest med projektet, er forslaget dog endnu ikke sparket helt ad banen.

- Det bliver ikke os som kommune, der skal have hånden på kogepladen. Men hvis der er en by i oplandet eller måske en virksomhed, der har en gavl til rådighed, og som er interesseret i projektet, så hører vi gerne fra dem og vil også gerne hjælpe til, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce