Struer

Udvalg har sagt ok: Her kan kabelbanen komme til at ligge

Terknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har sagt god for en kabelbanes eventuelle placering på havnen. Arkivfoto: Flemming Krogh

Teknik-, miljø- og klimaudvalget godkendte i sidste uge en mulig placering af den kabelbane, der måske er på vej til Struer Havn.

Struer: Det tog samlet to møder i teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune at få alle de oplysninger, de skulle bruge, for at kunne tage stilling til en etablering af en kabelbane i Struer havn. Dem havde de endelig i sidste uge, og udvalget har givet tilladelse til én kabelbane, beliggende til venstre for Kurbad Limfjorden.

- Tilladelsen går på én bane. Ansøger havde søgt om to, men har så fået tilladelse til én samt at sætte nogle øvrige faciliteter op, siger udvalgsformand Marianne Bredal (V).

Hvad er en kabelbane?

En kabelbane bruges til wakeboarding. Wakeboarding er lidt ligesom at stå på vandski, men her er skiene skiftet ud med et board. Og i en kabelpark bliver du trukket rundt af kablet. Det føles lidt som at stå på snowboard - bare på vand.

Bekymringer

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, Dagbladet første gang skrev om planerne om en kabelbane på havnen i Struer, men et sådant projekt skal så grueligt meget igennem, før det kan realiseres, hvilket også har været grunden til den lange behandlingstid i teknik-, miljø- og klimaudvalget. Der har været mange dokumenter, høringssvar og bekymringer fra omkringliggende privatboliger, restaurationer og firmaer, der alle skulle gennemgåes. Særligt går bekymringerne på støj, ekstra trafik i området, hærværk samt forurening fra brugerne.

- Vi vil naturligvis gerne have den her bane til Struer, for det er en god mulighed for byens borgere. Men samtidig skal vi også forholde os seriøst til de indsigelser, der er kommet, så vi forsøger at tilgodese alle parter bedst muligt. Der er mange interessenter i sådan en sag her, og vi forsøger at lytte til alle, siger Marianne Bredal.

Næste skridt for kabelbanen er en godkendelse i Struer Kommunes økonomiudvalg. Får de også en tommelfinger op derfra, skal projektet videre til Kystdirektoratet, der er myndighed for arealet, hvor anlægget skal ligge, som også skal godkende det. Derudover kræver projektet også en byggetilladelse fra Struer Kommune.

Godkendes projektet, vil en aftale mellem kabelbanen og Holstebro-Struer Havn være lagt for fem år med mulighed for forlængelse og en forsikring om, at kabelbanen bliver fjernet ved en eventuel konkurs.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Struer

Flere og flere melder sig syge

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer For abonnenter

Christian efterlyste et job i fyldt kantine: Sådan går det i dag

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

Struer-borgmester om tilbagegang: Vi er i fuld gang med at kigge på det

Annonce