Annonce
Lemvig

Udvalg må bede om millioner

Der er flere børn end forventet, der skal passes i institutioner og dagtilbud, og det betyder, at familie- og kulturudvalget overskrider sit budget med millioner. Foto: Morten Stricker
Flere børn end forventet skal passes. Det betyder, at Familie- og Kulturudvalget må søge om tillægsbevilling
Annonce

Lemvig: Flere børn end forventet skal passes, og det har betydet, at familie- og kulturudvalget har udsigt til at bruge for mange penge på årets budget.

Derfor har udvalget søgt om en tillægsbevilling på 3,5 millioner kroner til at dække merforbruget i år. Alene pasningsområdet tegner sig for en overskridelse på 3,6 milioner kroner, mens skoleområdet har brugt 659.000 kroner for meget. Til gengæld er der udsigt til, at der på Børne- og Familiecentrets område bliver brugt 750.000 kroner færre end forventet.

- Som formand skal jeg ikke glæde mig over, at vi er nødt til at bede om flere penge. Til gengæld vil jeg glæde mig over, at der er flere børn, der skal passes, og det vil vi gerne gøre, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Han forklarer, at budgetoverskridelsen især skyldes et større forbrug på pasningsområdet. Her er det især blandt de 0-5 årige, at flere der skal passes, end der var forudset i budgetrammerne et par år tilbage.

De børn bliver både passet i kommunale institutioner og i private pasningstilbud.

- Der er blandt andet kommet en vuggestueafdeling i Sct. Georgsgårdens daginstitution, lige som vi har fået et par private pasningsordninger for de mindste. Men det har ingen betydning for budgettet, om børnene bliver passet i en privat eller kommunal institution. Men vi skal glæde os over, at der er behov for at få børn passet, for det betyder, at forældrene er i arbejde. Derfor passer vi med glæde børnene, og de ekstra penge skal vi nok finde, siger udvalgsformanden.

Han noterer sig også, at der er udsigt til, at der bliver brugt 750.000 kroner mindre på Børne- og Familiecentrets område i år.

- Vi har til i år gennemført en besparelse på 1,6 millioner kroner på området, og har alligevel formået at have et mindre forbrug. Der er arbejdet en del med, at de dyreste løsninger ikke nødvendigvis behøver være de bedste, men at der bliver arbejdet på at rette ind, når det er nødvendigt på området, siger Henrik Thygesen.

Administrationen noterer sig dog, at Børne- og Familiecentret er et område, der er meget følsomt over for udviklingen i enkeltsager.

Skoleområdet forventer at bruge 1,6 millioner kroner mere end forventet, men da der samtidig bliver brugt knapt 900.000 kroner mindre i mellemkommunale afregninger, ender merforbruget på skoleområdet på 659.000 kroner.

Selv om udvalget nu får tilført 3,5 millioner kroner, udgør det stadig kun en brøkdel af det samlede budget for familie- og kulturudvalget, der ligger på 350 millioner kroner. Det er penge, der blandt andet går til drift af skoler og daginstitutioner, døgninstitutioner og forebyggende foranstaltninger samt kulturområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce