Annonce
Kultur

Bevaringsværdi bygning kan blive kommunens kvit og frit: Udvalg overvejer situationen

Er Lemvig Kommune interesseret i gratis at overtage den tidligere redningsstation i Tuskjær? Det overvejer familie- og kulturudvalget efter et besøg ved bygningen. Foto: Jesper Lundsgaard
Udvalg vil vurdere, om man er interesseret i at overtage nedlagt redningsstation

Fjaltring: Det blev en kold indledning på mødet i familie- og kulturudvalget tirsdag eftermiddag.

Ikke fordi stemningen blandt mødedeltagerne var på frysepunktet. I stedet var første dagsordenpunkt et besøg ved Tuskjær Redningsstation i nærheden af Fjaltring.

Naturstyrelsen tilbød tidligere på året, at Lemvig Kommune kvit og frit kunne overtage den nedlagte redningsstation, men udvalgsmedlemmerne ville først med egne øjne se, hvilken gratis gave de kunne overtage.

Der blev dog ikke taget en beslutning om, hvorvidt Lemvig Kommune vil overtage bygningen, der er bygget i 1936 og i dag er fredet.

- Vi har haft en dialog med brugerne af bygningen, men der er stadig en del spørgsmål, der skal afklares. Det er ikke en bygning, der passer sig selv, og der vil være noget vedligehold på bygningen, vi også vil skulle klare, hvis vi overtager den. Men bygningen er i dag ikke i nogen dårlig tilstand, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V).

I tilbuddet fra Naturstyrelsen om at overtage redningsstationen var der også en lille hage. Inden for de kommende ti år skal man forvente at skifte taget på bygningen, og det er en udgift på 100.000-150.000 kroner.

Redningsstationen på Rubyvej fungerede som redningsstation i 30 år, hvorefter den i få år fungerede som raketstation. I begyndelsen af 1970'erne blev redningsstationen endeligt nedlagt, og i 1979 fik Fjaltring Trans Beboerudvalg brugsret over bygningerne, der ejes af Naturstyrelsen.

Lemvig Museum har udarbejdet et notat, hvor de betegner bygningen som væsentlig for Lemvig Kommune, og derfor vurderer den til at have stor bevaringsværdi.

- Jeg og udvalget har stor respekt for bygningens historiske værdi og er også opmærksomme på, at den er fredet. Men vi har i forvejen en lignende redningsstation i Flyvholm ved Harboøre, der er fuldt udstyret med det materiel, man brugte til redningen dengang. Så i første gang vil vi overveje, hvorvidt vi vil overtage bygningen, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rejsegildet var også i to etaper

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce