Lemvig

Udvalg vil have inspiration til byfornyelse

Der bliver også tid til at kigge på byfornyelse i Lemvig Kommune, når Orla Østerby (C) og resten af folketingets udvalg for landdistrikter og øer er på besøg i Struer og Lemvig i midten af januar. Pressefoto

København/Lemvig: Det bliver ikke kun gymnasierne i Struer og Lemvig, der får besøg, når folketingets udvalg for landdistrikter og øer kommer til Nordvestjylland i midten af januar.

Udvalget vil også gerne se nærmere på Lemvig Kommunes arbejde med byfornyelse, og i den forbindelse har udvalget selv peget på, at Bækmarksbro kan være en mulighed.

Det fortæller det konservative folketingsmedlem, Orla Østerby, der stammer fra Bækmarksbro og som selv er medlem af udvalget.

- Udvalget vil gerne se, hvordan Lemvig Kommune har arbejdet med byfornyelse i landdistrikterne, da man her er nået meget langt i forhold til andre steder i landet. De vil gerne have inspiration til, hvad der er gjort i Lemvig, og hvordan man kan få mest muligt for pengene til byfornyelse, når man også involverer lokale aktører, siger Orla Østerby.

Hvorvidt det bliver Bækmarksbro, der skal have besøg af udvalget for landdistrikter og øer er endnu ikke fastlagt. Men Orla Østerby har henvendt sig til borgmester Erik Flyvholm for at få ham til at fortælle om kommunens prioritering af byfornyelserne.

I forvejen er der sat halvanden time af til besøg på gymnasierne i både Struer og Lemvig, hvor de vil fortælle om de udfordringer, de har ved at være fusioneret uddannelsesinstitution i et yderområde. Lemvig Gymnasiums rektor, Bo Larsen, sagde i sidste uge, at gymnasiet stod til at miste op mod en million kroner i statslige tilskud oven på en tidligere fusion med byens handelsskole.

0/0
Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Lemvig

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Annonce