Annonce
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Både FOA og Ældrerådet har stærkt kritiseret, at det kunne risikere at gå ud over det fastansatte personale, at man skal tage 30 procent flere SOSU-elever for at imødegå det stigende behov for hænder i ældreplejen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Et enigt social- og sundhedsudvalg besluttede at sende udgiften til ekstra SOSU-elever videre til budgetforhandlingerne.
Annonce

Holstebro: De ansatte i ældreplejen kan ånde lettet op for stund.

Tirsdag besluttede Social- og Sundhedsudvalget at forkaste et forslag om at finansiere ekstraudgiften til øget antal SOSU-elever ved at skære i det permanente personale på kommunens plejecentre med mere.

- Vi har valgt at sende udgiften videre til budgetforhandlingerne. Det var også, hvad jeg havde forventet, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V).


Selvfølgelig har det også en værdi at have elever. Men den står ikke mål med den udgift, som der også er ved eleverne.

Jens Kristian Hedegaard (V), socialudvalgsformand


Om det så også betyder, at udvalget kan blive kompenseret for udgiften, er endnu uvist, erkender udvalgsformanden:

-  En ting er dog sikkert. Vi har ikke i udvalget en kasse med penge, som vi bare kan tage dem fra, siger Hedegaard, der fortæller, at det var et enigt udvalg, der står bag beslutningen.

Dermed sender I vel også regningen videre?

- Det mener jeg ikke. Vi har fået en ekstra opgave, som vi ikke har fået penge til. Selvfølgelig har det også en værdi at have elever. Men den står ikke mål med den udgift, som der også er ved eleverne, siger Hedegaard.

Skal udvalget selv finde pengene, vil det betyde, at 18 fastansatte skal afskediges.

Annonce

Håber på penge fra staten

Både FOA og Ældrerådet har stærkt kritiseret, at det kunne risikere at gå ud over det fastansatte personale, at man skal tage 30 procent flere SOSU-elever for at imødegå det stigende behov for hænder i ældreplejen.

Det er en aftale mellem KL og regeringen, der skal sikre flere elever. Men der følger ikke finansiering med.

- Det har staten åbenbart ikke været villig til, siger Hedegaard.

Han håber, at KL vil fortsætte med at presse på for at få en økonomisk aftale med staten, så det ikke betyder nedskæringer andre steder.

Holstebro Kommune har blot fået 299.000 kroner i kompensation for den ekstra udgift til flere elever, der er øremærket til implementering af aftalen, herunder styrket praktikpladsvejledning og fokus på frafald med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce