Annonce
Struer

Udvalgsformænd må ned på de billige pladser - se hele listen af poster i det nye byråd

Peter Vestergaard (R) på valgaftenen, hvor han egentlig fik et ganske pænt resultat. Foto: Johan Gadegaard
Der er nu sat navne på samtlige udvalgsposter i det nye Struer Byråd, som træder til, når 2021 bliver til 2022.

Struer: Radikale Peter Vestergaard fra Thyholm var på valgnatten i sidste uge inderst inde godt klar over, at hans formandspost i børne- og uddannelsesudvalget var røget sig en tur.

Han håbede dog til det sidste, at socialdemokraterne ville kvittere for samarbejdet de seneste snart fire år med at tilbyde ham posten, som partiet fik tildelt med konstitueringsaftalen.

Det skete ikke. Socialdemokratiets gruppeformand og nuværende viceborgmester, John Christoffersen, tog den selv.

Annonce

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne havde fortsat på den post og mener, jeg har en masse at byde ind med, så det er jeg da skuffet over, siger Peter Vestergaard:

- Realistisk set vidste jeg jo godt, at socialdemokraterne selv ville tage de to udvalgsformandsposter. Det vægtede mere for dem at opfylde egne behov, og det kan jeg jo ikke tillade mig at være utilfreds med.

Peter Vestergaard skal ud over økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget være medlem af kultur- og fritidsudvalget i den kommende byrådsperiode.

Han er med andre ord helt ude af det udvalg, han nu er formand for.

Total udskiftning

- Der kan være meget fornuft i, at det nye udvalg får arbejdsro i stedet for, at jeg skal sidde der som afgående formand, siger Peter Vestergaard:

- Men jeg kan have svært ved at se visionerne fra andre sider, så jeg kommer til at følge nøje med og kommentere på det.

Jeg skylder ikke noget til hverken den ene eller anden side nu, så jeg kan udtale mig frit om de emner og sager, der kommer op, og det glæder jeg mig til.

Peter Vestergaard (R), afgående udvalgsformand

Hvordan har du det med, at du ikke får mulighed for at køre helhedsplanen for 0 til 18-års området helt i hus?

- Det er jeg træt af, og jeg kan da være bekymret for, hvordan man kommer til at arbejde med det fremadrettet, svarer Peter Vestergaard.

Arbejdet vil blive overdraget ordenligt, som den radikale udvalgsformand udtrykker det, med en evaluering af helhedsplanen og en plan for det resterende arbejde.

Sådan så det ud, da Anne Kristine Bøge Petersen (SF) og de øvrige politikere skrev under på konstitueringsaftalen på valgnatten. Foto: Johan Gadegaard

Noget ser Peter Vestergaard dog også frem til ved den nye fordeling af poster.

- Jeg skylder ikke noget til hverken den ene eller anden side nu, så jeg kan udtale mig frit om de emner og sager, der kommer op, og det glæder jeg mig til, siger han.

Peter Vestergaard gør til slut opmærksom på, at der i øvrigt ikke er en eneste genganger i det nye børne- og uddannelsesudvalg i forhold til det nuværende.

Annonce

Rigtig godt tilfreds

Anne Kristine Bøge Petersen fra SF må også afgive sin formandspost. Det er i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, hvor hun i stedet bliver menigt medlem.

- Det er jeg da rigtig godt tilfreds med, fortæller hun:

- Socialdemokraterne kunne jo have taget den selv. Vi var ikke i valgforbund. Så de skylder os ikke noget. Det er en fin gestus, at jeg får mulighed for at fortsætte mit arbejde i udvalget.

Posterne i det nye byråd

Økonomi, erhvervs- og bosætningsudvalget: Formand - Mads Jakobsen (V), Kjeld Graversgård (K), Marianne Bredal (V), Steen Jakobsen (V), Henrik Thinggaard (NB), John Christoffersen (S), Ann Møller Nielsen (S), Peter Vestergaard (R) og Anne Kristine Bøge Petersen (SF).

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget: Formand - Steen Jakobsen (V), næstformand - Ann Møller Nielsen (S), Flemming T. Sørensen (S), Anne Kristine Bøge Petersen (SF), Frank Linde (V), Henrik Thinggaard (NB) og Jacob Aarlit Gade (K).

Børne- og uddannelsesudvalget: Formand - John Christoffersen (S), næstformand - Morten Graversen (V), John Vangsgaard (V), Karsten Hjorth (V), Johannes Stougård (V), Palle Lykke Ravn (S) og Claus Søgaard Andersen (S).

Teknik-, miljø- og klimaudvalget: Formand - Marianne Bredal (V), næstformand - Palle Lykke Ravn (S), Claus Søgaard Andersen (S), Niels Viggo Lynghøj (S), John Vangsgaard (V), Johannes Stougård (V) og Frank Linde (V).

Kultur- og fritidsudvalget: Formand - Flemming T. Sørensen (S), næstformand - Tim Pindstofte (V), Morten Graversen (V), Karsten Hjorth (V), Jacob Aarlit Gade (K), Jesper Olesen (S) og Peter Vestergaard (R).

Struer Energis bestyrelse: Formand - Kjeld Graversgård (K), næstformand - Tim Pindstofte (V), Henrik Thinggaard (NB), Jesper Olesen (S) og Palle Lykke Ravn (S).

Børn og unge (tvangsfjernelser): Karsten Hjorth (V). 

Formandsposten i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget tilfalder Venstres Steen Jakobsen.

- Men jeg kommer til at lægge ligeså meget arbejde i det, som jeg har gjort det som formand, vurderer Anne Kristine Bøge Petersen:

- Nu er jeg jo i opposition, og når vi gik tilbage og mistede et mandat, står jeg alene med at få SF´s synspunkter frem i debatten.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bevarer skibsmotorerne: Tiltrukket af dunsten af diesel

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Frem med mobiltelefonen: Særlig gruppe medarbejdere skal vise coronapas

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

Lemvig For abonnenter

Kronprinsen på jagt her til morgen: Kongejagten er genoptaget efter en coronapause

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Erhverv

Kunder tager godt imod, at de igen skal have mundbind på

Lemvig For abonnenter

Forureningsskandalen: Politikere diskuterer om de skal lægge sag an mod staten

Lemvig

Ny hæder til Klimatorium

Annonce