Annonce
Struer

Udvalgsformand glæder sig til mere frihed: - Sætter de os fri, er vi klar

Sosu-assistent Majbritt Holm kan nu koble sig op på systemet inde i hver enkelt af plejeboligerne på Enggården,  så hun slipper for turen ind på kontoret og kan bruge med tid hos beboerne. Foto: Frede Stengaard
Steen Jakobsen glæder sig til at få ryddet op i bureaukratiet, og så vil han frem for alt gøre det fedt at gå på arbejde i den kommunale ældrepleje og som pædagog på de kommunale institutioner.

Struer: Statsminister Mette Frederiksen bebudede i sin nytårstale, at hun vil sætte kommunerne fri og lægger op til en forhandling om ny ældrelov.

- Jeg synes bestemt, der er gode perspektiver i statsministerende nytårstale, mener den nyvalgte formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Steen Jakobsen (V).

- Det er ikke noget, vi klarer på det første udvalgsmøde. Når en borger bliver visiteret til en ydelse, skal vi stadigvæk sikre os, at den bliver leveret, og opstår der et behov for noget andet, skal vi være klar til at reagere. Men det er den frihed, vi hele tiden har ønsket os, siger han.

Annonce

Vil de give kommunerne frihed til at give borgerne den hjælp, de ønsker sig, er det præcist det, jeg har lyst til at arbejde med.

Steen Jakobsen (V), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

- Hvis det lykkes for partierne på Christiansborg at få vedtaget en ny ældrelov, som vi kan få ned på et stykke A4-papir, er vi klar. Vil de give kommunerne frihed til at give borgerne den hjælp, de ønsker sig, er det præcist det, jeg har lyst til at arbejde med. Vi har forsøgt os med forskellige ordninger. Men er hver gang blevet begrænset af love og regler, som gør det svært, vurderer Steen Jakobsen.

For et års tid siden fik Struer Kommune for eksempel fem millioner kroner til at få gennemført et forsøg, som skulle gøre det nemmere for personalet at få opfyldt de mange krav til dokumentation ude hos beboerne på de enkelte plejehjem.

Et forsøg, som blev gennemført på Enggårdcentret.

- Nu fortsætter vi her i løbet af januar på Svalegangen, forklarer Tina Holmgaard, som er centerchef for Sundhed og Omsorg i Struer Kommune.

Skal være fedt at gå på arbejde

- Men det største problem er jo mængderne af dokumentation. Når politikerne på Christiansborg har reageret på nogle af de mange enkeltsager, som opstår rundt omkring i landet, er det sket med en lovændring, som kommer til at gælde for alle. Det betyder jo, at vi har fået lov på lov på lov, og vi trænger til at få ryddet op, mener Steen Jakobsen.

- Der er helt sikkert en del af bureaukratiet, vi kan undvære, vurderer han efter at have fået indblik i problematikken som menigt medlem af social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer kommune - og nu som formand.

- Men vi må så også erkende, at vi mangler hænder. Så det bliver mindst lige så vigtigt at kunne både rekruttere og fastholde de medarbejdere, der skal til, for at få det hele til at fungere, vurderer han.

- Det er et generelt problem for alle kommuner i både hjemmeplejen og på plejehjem. Men det gælder også på de forskellige kommunale institutioner, hvor vi skal have personale med en pædagogisk uddannelse. Det skal med borgmester Mads Jakobsens ord være fedt at gå på arbejde, hvis du arbejder for Struer Kommune. Vi skal gøre os lækre som arbejdsplads, siger han om sine målsætninger inden det første udvalgsmøde på torsdag.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce