Annonce
Lemvig

Udvalgsformand om kanal-indsnævring: Nu skal staten på banen for at bidrage

Steffen Damsgaard erkender, at kommunerne ikke selv kan løfte opgaven med at indsnævre Thyborøn Kanal, men må have staten på banen. Arkivfoto: Morten Stricker
Politikere blev orienteret om ny rapport - forventer møde med nabokommuner i begyndelsen af det nye år
Annonce

Lemvig: En indsnævring af Thyborøn Kanal vil blive en voldsom dyr løsning på 700 millioner kroner, så derfor er budskabet fra teknik- og miljøudvalgsformand Steffen Damsgaard (V) også klar: Staten må på banen for at bidrage.

Der er dog et stykke vej mod det mål.

- Men skal vi videre med det her, så skal vi godt ind i materien. Nu fik vi i første omgang en god snak om rapporten i teknik- og miljøudvalget. Det er en betingelse for at komme i mål med ønsket om, at staten skal bidrage, siger Steffen Damsgaard.

Lemvig Kommune er dog ikke alene om rapporten, der er bestilt af i alt syv kommuner og deres forsyningsselskaber. Derfor er det aller første skridt at samle kommunerne om processen. I første omgang bliver rapporten præsenteret for de enkelte kommuner, og så kommer der senere en proces, hvor borgmestre, tekniske direktører og andre interesser mødes og skal diskutere, hvordan man kommer videre. Det forventes, der vil blive inviteret til en form for møde eller konference i starten af det nye år, hvor resultaterne af undersøgelserne bliver præsenteret og hvor de forskellige aktører bliver inddraget. Det er et initiativ, der vil komme fra Lemvig Kommune, der er tovholder på hele processen. Derefter vil der fortsat være et godt stykke vej, inden en indsnævring kan realiseres. Ud over at økonomien skal på plads, skal der også laves en VVM-undersøgelse, en nærmere beskrivelse af anlægsfasen og den videre drift.

- Og vil man videre med planen, skal der først og fremmest laves en rigtig VVM-redegørelse, siger Steffen Damsgaard.

En VVM skal vurdere og beskrive, hvordan en forlængelse af høfderne vil påvirke miljøet på stedet og inde i Limfjorden.

- Men vi kan se, der er en gevinst ved det. Der vil fortsat opstå skader ved stormflodshændelser, men de vil blive markant reducerede. Det er dog ikke en opgave, vi kan løfte selv, så spørgsmålet er, om den samfundsøkonomiske gevinst er så stor, at vi kan få staten til at løfte opgaven. Der vil sikkert også blive behov for at belyse andre problemstillinger, men nu har vi for alvor fået hul på emnet og fået et kvalificeret materiale at tale ud fra, siger Steffen Damsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Lemvig

Nu kan du få øje på "Iris"

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce