Annonce
Struer

Udvalgsformand om ventetid på psykologisk udredning: Det her skal vi kunne gøre bedre

Ventetiden på udredninger skal ned, lyder det fra udvalgsformand Peter Vestergaard (R). Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, vil arbejde hårdt for, at børn og unge i Struer Kommune ikke skal vente 12 måneder på en udredning hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).
Annonce

Struer: Vi har i de seneste uger kunnet beskrive, hvordan en øget efterspørgsel fra dagtilbud og skoler på psykologiske udredninger af børn og unge hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Struer Kommune har presset ventetiden på disse udredninger op på 12 måneder.

Undervejs har flere skoleledere og en fællesbestyrelse kritiseret tingenes tilstand, og både Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter, og medlem af børne- og uddannelsesudvalget for Venstre, Marianne Bredal, erkendte da også, da tallene kom frem, at det ikke er en tilfredsstillende situation.

Interesseorganisationen Børns Vilkår udtalte i sidste uge, at den har erfaring med, at der kan være tre til fire måneders ventetid og nogle steder op til seks, men organisationen er ikke tidligere stødt på 12 måneders ventetid, lød det fra Maria Schifter, som er teamleder i bisidderafdelingen i Børns Vilkår.

- Det her kan have betydning for, at barnet kommer i øget mistrivsel, fordi det trækker ud, forklarede hun blandt andet.

Vi har ikke sagt, at nu gør vi sådan og sådan, men 12 måneder er lang tid. Det er det altid, når børn skal vente på en udredning, så jeg ville da helst, at ventetiden var nul. Virkeligheden er bare en anden, så nu skal vi have lavet et stykke udvalgsarbejde i forhold til, hvilke håndtag vi kan dreje på, så børn ikke skal gå i det vakuum her.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Rigtigt vigtigt område

Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget, er da også ganske optaget af at få bragt ventetiden ned.

- Det her skal vi kunne gøre bedre. Vi vil gerne imødekomme borgerne på de ting her, for det er et rigtigt vigtigt område, siger den radikale udvalgsformand.

Ventetiden skal ikke være 12 måneder, lyder det fra Peter Vestergaard, som nu sammen med resten af udvalget skal have drøftet løsningsmulighederne. Der er derfor endnu ikke nogen konkret løsning på bordet. - Vi har ikke sagt, at nu gør vi sådan og sådan, men 12 måneder er lang tid. Det er det altid, når børn skal vente på en udredning, så jeg ville da helst, at ventetiden var nul. Virkeligheden er bare en anden, så nu skal vi have lavet et stykke udvalgsarbejde i forhold til, hvilke håndtag vi kan dreje på, så børn ikke skal gå i det vakuum her, siger han.

Udvalgsformanden gør derudover opmærksom på, at den øgede efterspørgsel på udredninger er en landsdækkende tendens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Lemvig

Nu kan du få øje på "Iris"

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce