Annonce
Kultur

Udvalgsformand vil fortsat holde hånden under foreninger: Vi er afhængige af dem

Aktivitetsniveauet i Vinderup Hallerne har været lavere under corona. Der er dog stadig tikket økonomisk støtte ind fra kommunen, selvom lokale- og aktivitetstilskuddet kræver, at der netop er aktivitet. Nu opfordres kommunen til at fortsætte støtteordningen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er behov for stærke og velfungerende foreninger, og derfor håber formanden for kultur- og fritidsudvalget på, at der i udvalget er opbakning til at forlænge en økonomisk støtteordning.
Annonce

Vinderup: Corona har spændt ben for store dele af foreningslivet i snart et år. Mange arrangementer er blevet aflyste, og når der ikke afvikles arrangementer og aktiviteter frafalder foreningernes mulighed for at få kommunalt tilskud til lokaler og aktiviteter.

Sådan plejer det at være, men under coronaen er der som bekendt meget, der ikke er, som det plejer. Heller ikke det med tilskuddet. Sidste år gav kulturministeriet mulighed for en dispensationsordning, så kommunerne fortsat kunne yde tilskud til en aktivitet, selvom den blev aflyst.

Det har blandet andet haft stor betydning i Vinderup Hallerne.

- Det har specielt været vigtig for svømmehallen. Jeg er ikke sikker på, at økonomien havde slået til ellers, siger Jørgen Dalgaard Jensen, der er halinspektør i Vinderup Hallerne.

Ordningen stod til at udløbe ved årsskiftet, men kulturminister Joy Mogensen har i et brev til kommunerne opfordret til, at de fortsætter den økonomiske hjælp til foreningerne frem til udgangen af februar.


For mig at se giver det mere mening at holde hånden under foreningslivet, som vi er meget afhængige af, og sikre, at der også er velfungerende foreninger, som kan lave aktiviteter på den anden side af corona

Lene Dybdal, formand for kultur- og fritidsudvalget


- Jeg vil da virkelig håbe på, at kommunen siger ja til at fortsætte den ordning, for vi har brug for sådan et sikkerhedsnet, siger Jørgen Dalgaard Jensen.

Annonce

Vil forlænge

Om ordningen skal forlænges eller ej i Holstebro Kommune bliver et punkt på dagsordenen, når kultur- og fritidsudvalget mødes i slutningen af januar. Udvalgsformand Lene Dybdal (S) er positiv overfor en forlængelse.

Pengene var budgetteret til at ende hos foreningerne, inden coronaen dukkede op. Men med de mange aflyste aktiviteter og arrangementer har kommunen mulighed for at holde på midlerne.

- Jeg ser ingen grund til at spare dem op. For mig at se giver det mere mening at holde hånden under foreningslivet, som vi er meget afhængige af, og sikre, at der også er velfungerende foreninger, som kan lave aktiviteter på den anden side af corona, siger Lene Dybdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce