Debat

Udvid E45 til tre spor i stedet for en helt ny motorvej

Jørn Bank Andersen

Talgymnastik: Fhv. transportminister Hans Christian Schmidt (V), havde 13. marts et indlæg, han kaldte "socialdemokratisk fup". Hvorvidt der er tale om urealistisk socialdemokratisk talgymnastik i forbindelse med det kommende valg, skal jeg ikke tage stilling til.

Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at Schmidt nævner, at Venstre kæmper for en ny midtjysk motorvej gennem Midt-, Vest- og Sydjylland, som skal aflaste den østjyske motorvej E45. I de forslag, der er fremlagt af Vejdirektoratet, er der ikke forslag om en midtjysk motorvej i Sydjylland, men en østjysk parallelmotorvej kun få kilometer fra den eksisterende E45 - så her er der vel også lidt fup i argumenterne.

En sådan parallel motorvej vil give meget store støj- og miljøproblemer for mennesker, der bor mellem de to motorveje, og hvis formålet er at løse trængselsproblemerne ved Kolding, vil det kun få lille effekt. I stedet vil problemerne flytte, og sikkert forstørres, til den påtænkte sammenfletningen ved Haderslev, hvor de to motorveje skal sammenflettes fra fire til to spor over en meget kort strækning.

Den bedste, absolut billigste og mest effektive løsning på trængselsproblemerne ved Kolding vil være at udbygge den eksisterende motorvej (E45) mod syd til tre spor i hver retning.

En udbygning til tre spor vil også kunne ske væsentlig hurtigere end anlæg af en ny motorvej. En del af strækningen, fra Kolding til Christiansfeld er allerede forberedt til det med 12 meter midterrabat og fuldt afvandingssystem.

Vejdirektoratet har flere steder, bl.a. nord og syd for Vejle mellem Skanderborg og Århus samt på Fyn fra Middelfart til Nr. Åby, udbygget motorvejene til tre spor, alle steder med meget stor succes og uden kødannelser, heller ikke i myldretiden.

0/0
Annonce
Læserbrev

Høfde 42. Kom ikke og sig, at I ikke har eller har haft pengene

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Bredbånd. 150 millioner kroner til bedre bredbånd i hele landet

Debat: I 2015 gik Venstre-regeringen til valg på at oprette danmarkshistoriens første bredbåndspulje. Det har vi gjort, og siden 2015 er der givet i alt 290 millioner kroner til bedre bredbånd i hele landet og særligt i yderområderne. Men ambitionerne stopper ikke her. Vi skal have endnu bedre digital dækning i hele Danmark. Derfor går Venstre nu til valg på at afsætte yderligere 150 millioner kroner til bedre bredbånd til danskerne. De 150 millioner kroner målretter vi naturligvis de områder af landet, hvor internetdækning endnu ikke er en selvfølge. For selvom regeringens gode initiativer for bedre og hurtige dækning medvirker til, at 91 procent af alle boliger og virksomheder i 2018 havde adgang til lynhurtigt internet, oplever vi stadig i dag huller i dækningen. Manglende dækning kan være en enorm hæmsko for vores lokale erhvervsliv, som ellers blomstrer op overalt i vores landsdel og ikke mindst for vores mulighed for tiltrække tilflyttere. I Venstre er det fortsat ambitionen, at ingen danskere eller danske virksomheder skal undvære internet. Skal det lykkedes, er vi nødt til fortsætte de gode takter, Venstre har påbegyndt med bredbåndspuljerne. Det skal vi prioritere, og midlerne skal naturligvis gå til de danske landdistrikter – også efter det kommende Folketingsvalg.

Læserbrev

Tabersag. S gør friskoler til prügelknabe

Læserbrev

Førstegangsvælger. Så tag dog miljøproblemerne alvorligt

Læserbrev

EU. Stem på en vestjyde

Annonce